Sable Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gramoda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 su bardağıpudra şekeri
- 1 çay bardağıtoz şeker
- 2 paketvanilya
- 1 adetyumurta
- 2 su bardağıun
Sable Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Dilerseniz içerisine limon kabuğu ya da portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.
Sable Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını toz şekerle birlikte kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.
- Ardından içerisine yumurta ilave edin ve çırpmaya devam edin.
- Yumurta diğer malzemelerle bütünleştiğinde pudra şekerini ve vanilyayı ilave ederek spatula yardımıyla karıştırın.
- Ardından unu da ekleyerek spatula yardımıyla karıştırıp, ardından kıvam alana kadar güzelce toparlayarak yoğurun.
- Hazırladığınız kurabiye hamurunu disk şekline getirip streç film yardımıyla sarın.
- Ardından buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayıp hafifçe bastırın. Hamurunuzu rulo şekilde dolapta dinlendirip bıçakla keserek de pişirme aşamasına geçebilirsiniz. 175 derecelik fırında 12-15 dakika arası pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder