SABLE KURABİYE TARİFİ

Sable Kurabiye Tarifi

Sable Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gramoda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 su bardağıpudra şekeri
  • 1 çay bardağıtoz şeker
  • 2 paketvanilya
  • 1 adetyumurta
  • 2 su bardağıun

Sable Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Dilerseniz içerisine limon kabuğu ya da portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.

Sable Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını toz şekerle birlikte kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.
  2. Ardından içerisine yumurta ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  3. Yumurta diğer malzemelerle bütünleştiğinde pudra şekerini ve vanilyayı ilave ederek spatula yardımıyla karıştırın.
  4. Ardından unu da ekleyerek spatula yardımıyla karıştırıp, ardından kıvam alana kadar güzelce toparlayarak yoğurun.
  5. Hazırladığınız kurabiye hamurunu disk şekline getirip streç film yardımıyla sarın.
  6. Ardından buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayıp hafifçe bastırın. Hamurunuzu rulo şekilde dolapta dinlendirip bıçakla keserek de pişirme aşamasına geçebilirsiniz. 175 derecelik fırında 12-15 dakika arası pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.

Yorumlar