Ricotta Peyniri Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 litreçiğ süt
- 10 yemek kaşığıelma sirkesi
- 2 çay kaşığıtuz
Ricotta Peyniri Tarifinin Püf Noktası
Kesenin
ağzını çok düzgün bir biçimde sıkarsanız, düzgün şekilli bir peynir
elde etmiş olursunuz. Ama ricotta dağınık kıvamlı bir peynirdir,
aklınızda bulunsun. Sütünüzün kaynamamasına ama kaynama sıcaklığına
geldiğinde de emin olun.
Ricotta Peyniri Tarifinin Pişirme Önerisi
Tuz
oranını artırdıkça lor peynirine daha çok benziyor ama bizim amacımız
reçelle yiyebileceğimiz tatlılarda ve özellikle raviolli de
kullanabileceğimiz bir peynir yapmak olduğu için tuz miktarını az
tuttuk. Siz dilerseniz arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.
Ricotta Peyniri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütünüzün bakteri, mikroorganizma ve diğer etkenlerden arınması adına bir gece önceden kaynatın.
- Dinlenen ve soğuyan sütü yeniden ısıtın.
- Kaynama sıcaklığına yaklaşık 80°'e geldiğinde altını kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
- Ardından elma sirkesi ve tuzu ekleyin.
- Kesilmeye başladıktan 15 dakika sonra temiz bir kese serili süzgecin üzerine aktarın ve altına tencere koyun.
- Ağzını iyice sıkın ve 1,5-2 saat kadar bekleterek fazla suyunun süzülmesini sağlayın.
- Keseden çıkarıp afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder