REVANİ TARİFİ


Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adetyumurta
  • 1 çay bardağıtoz şeker
  • 1 çay bardağıayçiçek yağı
  • 1 su bardağıirmik
  • 1,5 su bardağıun
  • 1 su bardağıyoğurt
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 paketvanilin

    Servisi için:

  • 2 yemek kaşığırendelenmiş hindistan cevizi

    Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağıtoz şeker
  • 3 su bardağısu
  • 1/2 adetlimon suyu

Revani Tarifinin Püf Noktası

Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet ideal kıvamına gelmiştir.Tatlının daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.

Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.3 yumurta bir kabın içerisine aktarın.Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip  servis edin. Afiyet olsun!

Yorumlar