Revani Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
2,5 su bardağıtoz şeker
3 su bardağısu
1/2 adetlimon suyu
Revani Tarifinin Püf Noktası
Şerbetin
kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son
damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet
ideal kıvamına gelmiştir.Tatlının daha kabarık gözükmesi için; büyük
bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.3 yumurta bir kabın içerisine aktarın.Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar
pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra
oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar
bekleyin.Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder