Reçelli Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gramtereyağı
- 1,5 yemek kaşığıyoğurt
- 1,5 yemek kaşığıpudra şekeri
- 1/2 adetrendelenmiş limon kabuğu
- 2 su bardağıun
- 1/2 paketkabartma tozu (1/2 tatlı kaşığı limon suyuyla köpü
- 1 tatlı kaşığıvanilya özütü (arzuya göre)
Hamuru için:
- 1/2 su bardağıreçel (arzu ettiğiniz meyvelerden hazırlanmış)
İçi için:
- 3 yemek kaşığıpudra şekeri
Üzeri için:
Reçelli Kuru Pasta Tarifinin Püf Noktası
Kullandığınız
tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.Adet sayısı
hazırladığınız hamurların büyüklüklerine göre değişiklik
gösterebilir.Reçelin taneli kısımlarını, daha da küçültüp rahat bir
şekilde kullanabilirsiniz.Kullandığınız unun yoğunluğuna göre un
miktarını belli bir oranda azaltıp artırabilirsiniz. Yumuşak, çok sert
olmayan bir hamur elde etmelisiniz.
Reçelli Kuru Pasta Tarifinin Pişirme Önerisi
Kuru
pasta yapımında reçel yerine marmelat kullanmayı tercih edebilir, ince
çekilmiş ceviz içiyle karıştırmayı deneyebilirsiniz.Tereyağı yerine
arzuya göre margarin kullanarak da kuru pasta hazırlayabilirsiniz.
Reçelli Kuru Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Yoğurt, pudra şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya özütü ilavesiyle karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip toparlanıp kıvam alana kadar hamuru yoğurmaya başlayın.
- Özleşip kıvam alan hamuru iki eşit parçaya bölüp hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla açın. Üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölün. Diğer hamur bezesine de aynı işlemi uygulayın.
- Üçgen hamurların geniş kısımlarına reçel sürüp rulo şeklinde sarın. Çok fazla sıkmadan ve bastırmadan sardığınız hamurları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında, çok hafif bir renk alana kadar pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısında dinlendirdiğiniz rulo kuru pastaları üzerlerine pudra şekeri eleyip sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder