RAW VEGAN CUPCAKE TARİFİ


Raw Vegan Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adetmakademya fındığı
  • 1 çay kaşığıvanilya esansı
  • 1 çorba kaşığıhindistan cevizi yağı (soğuk sıkım)
  • 3 çorba kaşığıagave şurubu
  • 1 adettaze sıkılmış limon suyu
  • 2 çorba kaşığışekersiz badem sütü
  • 1 çimdikince çekilmiş deniz tuzu
  • 15 adetçiğ kaju
  • 4 adetiri Medine hurması
  • 0.5 bardakbadem unu
  • 2 çorba kaşığıpancar suyu
  • 1 çorba kaşığıhindistan cevizi yağı
  • 20 adetböğürtlen

Raw Vegan Cupcake Tarifinin Püf Noktası

Kremanın kıvamı istediğiniz katılığa gelene kadar buzlukta bekletebilirsiniz. Yeterince soğutarak kolayca sıkılmasını sağlayabilirsiniz.

Raw Vegan Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 20 adet makademya fındığı, 1 çay kaşığı vanilya ekstratı, 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı, 3 çorba kaşığı agave şurubu, 1 limon suyu,  2 çorba kaşığı şekersiz soya sütü ( ya da badem sütü)  ve tuzun hepsini blender'a yerleştirin.
  2. Malzemeleri iyice karıştırıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderda yüksek hızda çalıştırın.
  3. Karışımı küçük cupcake kalıplarına yerleştirip buzluğa koyun ve 15-20 dakika bekletin.
  4. Tüm krema malzemelerini ; 15 adet makadamya ( ya da kaju) fındığı, 4 adet medjool hurma, 1/2 bardak badem unu, 1 çorba kaşığı pancar tozu ( ya da lingonberry tozu), 1 çay kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı vegan margarini blendara doldurarak yine yüksek hızda pürüzsüz bir kıvama elde edene kadar karıştırın.
  5. Krema karışımını bir kaseye dökerek, buzlukta 15dk bekletin.
  6. Karışımı buzluktan çıkararak pasta süsleyici bir araç yardımıyla cupcake hamurunun üzerine noktalar halinde sıkın.
  7. Meyvelerle süsleyerek soğuk olarak tüketin.

Yorumlar