RAMAZAN PİDESİ TARİFİ







GELSİN TEREYAĞI:))

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 paketinstant maya (5 gram)
  • 1/2 tatlı kaşığıtoz şeker
  • 1 su bardağıılık su
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 3 su bardağıun( -/+ 4 yemek kaşığı)

    Üzeri için:

  • 1 adetyumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1/2 yemek kaşığıyoğurt
  • 1 yemek kaşığısu
  • 1 yemek kaşığıçörek otu

Ramazan Pidesi Tarifinin Püf Noktası

Yoğurma işlemini en az 10 dakika kadar sürdürmeniz ve mayayı çalışır hale getirmeniz önemli.

Ramazan Pidesi Tarifinin Pişirme Önerisi

Biraz daha yumuşak bir pide hazırlamak istiyorsanız maya karışımını ılık sütle hazırlayabilir, hamuru bir yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı katabilirsiniz.

Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İnstant ya da kuru mayayı, toz şeker ilavesiyle birlikte ılık suda karıştırın. Mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
  2. Azar azar eklediğiniz un ve tuz ilavesiyle hamur karışımını toparlanana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
  3. Ayrı ve temiz bir kaba aldığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örttükten sonra mayalanması için oda ısısında 30 dakika kadar bekletin.
  4. Yumurta sarısı, sıvı yağı ve yoğurdu küçük bir kapta karıştırın.
  5. Mayalanan hamuru, yağlı kağıt serilmiş ve üzeri hafif unlanmış fırın tepsisi üzerine alın. Elinizi yumurtalı ve yağlı karışıma batırıp hazırladığınız hamuru büyüterek açtırın.
  6. Hamurun üzerine çok fazla bastırmadan bir bıçak ucu yardımıyla küçük kareler ya da baklava dilimleri oluşturun.
  7. Pide formunu alan hamuru, fırın tepsisinde ikinci kez 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  8. Üzerine yumurta sarılı karışımı sürüp çörek otunu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıp kabarana kadar pişirin.
  9. Fırından çıkardığınız sıcak pidenin üzerine arzuya göre hafifçe su serpip temiz bir bezle sardıktan sonra ilk sıcaklığı gidene kadar bekletin. Dilimledikten sonra servis edin.

Yorumlar