Pudra Şekerli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 175 gramoda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağıpudra şekeri
- 3,5 su bardağıun
- 2 paketvanilya
- 1 yemek kaşığıelma sirkesi
Pudra Şekerli Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Eğer
vaktiniz varsa kurabiye hamurlarını bir gece buzdolabında dinlendirin.
Bu şekilde daha lezzetli olacaklardır. Vaktiniz yoksa hiç
dinlendirmeden, ceviz büyüklüğünde toplar alarak elinizle klasik
kurabiye şekli verin ve o şekilde pişirin. İçerisine koyacağınız elma
ya da üzüm sirkesi hem daha kıtır kıtır olmasını sağlayacak hem de daha
lezzetli olmasına neden olacaktır. Dilerseniz içerisine tarçın, limon
veya portakal kabuğu, vanilya özütü gibi malzemeler de ilave
edebilirsiniz.
Pudra Şekerli Kurabiye Tarifinin Pişirme Önerisi
Fırınınızın performansına göre pişirme süresi değişebilir. Bu nedenle kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin.
Pudra Şekerli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm kurabiye malzemelerini bir kabın içerisine aktarın ve ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edene kadar güzelce yoğurun.
- Vaktiniz varsa hazırladığınız hamuru streç filmle sararak buzdolabında 40 dakika kadar bekletin.
- Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerinde 3 cm kalınlığında olacak şekilde açın. Kurabiye kalıplarıyla şekillendirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
- Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar 10-15 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin ve afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder