PRATİK BİLGİLER KÖŞESİ


 Pratik bilgiler köşemizde bugün mutfak kurtlarına, eli hamaratlara, yemek yapma konusunda ilk derslerini çoktan verenlere sesleniyoruz. Birazdan söyleyeceklerimizi muhtemelen siz biliyorsunuz ama bilmeyenlere duyurun diyerek üzerinize son bir görev yüklüyoruz.

1.Köftelerinizin daha güzel pişmesi için pişirmeden önce ortasına bir boşluk açabilirsiniz

2. Tereyağını kızartırken yanmaması için 1-2 damla zeytinyağı ekleyebilirsiniz

3.Limonu kolayca sıkmak ve limondan daha fazla su elde etmek için ılık suda 5 dakika bekletebilirsiniz.

4. Yumurtanıza ayçiçek yağı sürdükten sonra buzdolabına koyup ekstra birkaç hafta daha taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

5. Reçel kaynamaya başladığında içine 1 çay kaşığı kadar tereyağ atıp reçelin köpürmesini engelleyebilirsiniz.

6.Haşladığınız sebzelerin rengini koruması için süzdükten sonra buzlu suda 10 saniye bekletebilirsiniz.

7.Kahvenizin bayatlamasını engellemek için içine bir adet kesme şeker atabilirsiniz.

8. Çay ve kahve bardağındaki lekeleri gliserinle ıslattığınız bir bezle silebilirsiniz.

9.Mutfak tezgahını temizlemek için üzerine tuz döküp silebilirsiniz.

10.Paslanan bıçağınızı, üzerine pudra şekeri döktüğünüz yarım soğanla temizleyebilirsiniz.

11.Şişelerinizi temizlemek için içine bir kaşık pirinç, su ve biraz sıvı deterjan ekleyip çalkalayabilirsiniz.

12.Kararan ve matlaşan çaydanlıkları eski haline getirmek için, yarım bardak sirkeye bir tutam tuz atıp bu karışıma batırdığınız süngerle silebilirsiniz.

13. Tatlılarınızı ya da dondurmanızı çikolata dilimiyle süslemek için çikolatayı meyve ya da sebze soyucuyla kesebilirsiniz.

14.Hamuru karıştırdığınız kaşığa hamur yapışmaması için, kaşığı bir kere süte batırabilirsiniz.

15.Tavuk göğsünün kurumaması için pişirmeden önce 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin

16.Kalmış pizzayı yeniden ısıtırken üzerine bir miktar su sıkıp fırına koyun.

17.Maydanoz gibi yeşillikleri alüminyum folyo ya da kağıt havluya sararak saklayın.

18.Pastayı kesmeden önce bıçağı sıcak suya tutun.Ardından pastayı kestiğinizde pasta parçalarının bıçağa yapışmadığını fark edeceksiniz.

19.Tereyağını oda sıcaklığında bekletecek zamanınız yoksa rendeleyerek kullanıma hazır hale getirin.

20.Unun nemlenmemesi ve böceklenmemesi için onu buzlukta saklayın.

21.Mükemmel bir yağda yumurta için ocağın en kısıkta olduğundan emin olun.

22.Tane tane ve daha beyaz pirinç pilavları için suyuna 1-2 damla taze sıkılmış limon suyu ekleyin.

23.Kızartmaların daha iyi panelenmesi için önce onu süt, yumurta ve biberiyeden oluşan bir karışımın içinde bekletin.Böylece hem etin tam anlamıyla pane harcıyla kaplanması için yüzeyi önceden hazır etmiş olursunuz hem de içine ilave edilen biberiye gibi baharatların tadını içine çekmesini de sağlarsınız.

 


Yorumlar