PORTAKALLI TERS YÜZ KEKİ TARİFİ

https://yemek.com/tarif/portakalli-ters-yuz-kek/ | Portakallı Ters Yüz Kek Tarifi

Portakallı Ters Yüz Kek Tarifi İçin Malzemeler

    Kekin harcı için:

  • 3 adetyumurta
  • 3/4 su bardağıtoz şeker
  • 3/4 su bardağısıvı yağ
  • 1 su bardağıtaze sıkılmış portakal suyu
  • 3 su bardağıun
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 adetvanilya çubuğu (bölünmüş ve çekirdekleri sıyrılmış
  • 1 çay kaşığıportakal kabuğunun rendesi
  • 1 çay kaşığımuskat cevizi rendesi

    Tabanı için:

  • 1 adetportakal
  • 3 yemek kaşığıesmer şeker (arzuya göre toz şeker)

Portakallı Ters Yüz Kek Tarifinin Püf Noktası

Vanilya çubuğunuz yoksa şekerli vanilin de kullanabilirsiniz.

Portakallı Ters Yüz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    Kekin harcı için:

  1. Yumurtaları bir kabın içine kırın. Üzerine toz şeker ilave edin.
  2. Mikser yardımıyla güzelce çırpın. Ardından içerisine sıvı yağ ve portakal suyunu ilave edin. Karıştırın.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Bu aşamada un eksik gelirse ekleyin ve çırpın.
  4. Son olarak muskat rendesi, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.

    Tabanı için:

  1. Portakalın kabuklarını soyun. Yuvarlak orta kalınlıkta dilimler şeklinde doğrayın.
  2. Yuvarlak kek kalıbına yağlı kağıt serin ve tabanına portakal dilimlerini dizin. Üzerine şeker serpin.
  3. Hazırladığınız kek harcını tabanının üzerine yayın. Önceden ısıttığınız fırında güzelce pişirin.
  4. Piştikten sonra dinlenmeye bırakın. Ardından portakallar üzerine gelecek biçimde ters çevirin ve servis edin.

Yorumlar