Portakallı Ters Yüz Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetyumurta
- 3/4 su bardağıtoz şeker
- 3/4 su bardağısıvı yağ
- 1 su bardağıtaze sıkılmış portakal suyu
- 3 su bardağıun
- 1 paketkabartma tozu
- 1 adetvanilya çubuğu (bölünmüş ve çekirdekleri sıyrılmış
- 1 çay kaşığıportakal kabuğunun rendesi
- 1 çay kaşığımuskat cevizi rendesi
Kekin harcı için:
- 1 adetportakal
- 3 yemek kaşığıesmer şeker (arzuya göre toz şeker)
Tabanı için:
Portakallı Ters Yüz Kek Tarifinin Püf Noktası
Vanilya çubuğunuz yoksa şekerli vanilin de kullanabilirsiniz.
Portakallı Ters Yüz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları bir kabın içine kırın. Üzerine toz şeker ilave edin.
- Mikser yardımıyla güzelce çırpın. Ardından içerisine sıvı yağ ve portakal suyunu ilave edin. Karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Bu aşamada un eksik gelirse ekleyin ve çırpın.
- Son olarak muskat rendesi, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
Kekin harcı için:
- Portakalın kabuklarını soyun. Yuvarlak orta kalınlıkta dilimler şeklinde doğrayın.
- Yuvarlak kek kalıbına yağlı kağıt serin ve tabanına portakal dilimlerini dizin. Üzerine şeker serpin.
- Hazırladığınız kek harcını tabanının üzerine yayın. Önceden ısıttığınız fırında güzelce pişirin.
- Piştikten sonra dinlenmeye bırakın. Ardından portakallar üzerine gelecek biçimde ters çevirin ve servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder