Portakallı Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağısıvı yağ
- 3 adetyumurta
- 100 gramtereyağı
- 2,5 su bardağıun
- 1 paketkabartma tozu
- 1 yemek kaşığıkakao
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1/2 su bardağısüt
- 150 grambitter çikolata (yüzde 60 kakao içeren)
- 1 tatlı kaşığıportakal kabuğu rendesi
- 350 gramsütlü çikolata
- 5 yemek kaşığıtereyağı
- 1,5 yemek kaşığıkakao
- 5 yemek kaşığıpudra şekeri
- 1/3 paketkrema
Dolgu kreması için:
- 1/2 çay bardağıılık süt
Islatmak için:
Portakallı Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve tereyağını bir kabın içerisine alın. Orta devirde mikser yardımıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpmaya başlayın.
- Ardından içerisine tek tek yumurtayı kırın. Her kırdığınız yumurtanın ardından çırpma işlemine devam edin.
- Ardından bu karışımın içerisine sütü ve sıvı yağı ilave edip güzelce karıştırın.
- Çikolatayı benmari usulü eritin, oda sıcaklığında bir miktar ılıttıktan sonra karışıma ekleyin ve çırpın.
- Unu eleyerek kontrollü bir biçimde karışıma ilave edin. Bu aşamada azar azar un ilave edip, spatula yardımıyla karıştırmanızı öneriyoruz. Böylelikle un miktarının fazla ya da az gelmesini önlemiş olursunuz.
- Tüm malzemeleri spatula yardımıyla alttan üste doğru yedirerek, un kırıntısı kalmayana kadar karıştırın.
- Kakao, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra, yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kelepçeli bir kalıba kek harcınızı aktarın.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdandan yardım alın.
- Pişince çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Bir kabın içinde tereyağını kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
- İçerisine kremayı da ilave edip birkaç dakika daha çırpın.
- Ardından eritilmiş çikolatayı azar azar içerisine ilave ederek çırpma işlemine devam edin.
- Son
olarak pudra şekeri ve kakaoyu da ekleyerek birkaç dakika daha çırpın.
Hazırladığınız dolgu kremasını streç film ile sararak dolapta 15 dakika
kadar dinlendirin.
- Pişen ve dinlenen kekinizi ip ya da bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün.
- Her iki parçayı da ılık sütü kaşık kaşık dökerek hafifçe ıslatın.
- Ardından orta boy bir tabağa kekin tabanını oturtun.
- Üzerine dolgu kremasını sürün.
- Diğer parçayı da oturttuktan sonra dolgu kremasını spatula yardımıyla kaplayın.
- Üzerini portakal kabuğu rendesiyle süsledikten sonra buzdolabında yaklaşık 3 saat kadar, vaktiniz varsa 1 gece dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edin.
Birleştirme aşaması için:
Dolgusu için:
Keki için:
Portakallı Çikolatalı Pasta Tarifinin Servis Önerisi
Üzerini portakal kabuğu rendesiyle süsledikten sonra servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder