Portakal Soslu Hindi Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığıyoğurt
- 1/2 adetportakalın suyu
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1/2 şişesoda
- 500 gramhindi but
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 3 dalbiberiye
- 2 dilimportakal
Portakal Soslu Hindi Şiş Tarifinin Püf Noktası
Portakal
ve soda etlerin yumuşacık bir kıvam almasına yardımcı olurken, yoğurt
ise tüm marinasyonun lezzetinin hindi etinin içine işlemesine yardımcı
olur.
Portakal Soslu Hindi Şiş Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika ızgara teli üzerinde pişirebilirsiniz.
Portakal Soslu Hindi Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, portakal suyu ve zeytinyağını bir kaba alın ve çırpma teliyle çırparak karıştırın.
- Sodayı da ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Küp küp porsiyonlanmış hindi butları marinasyon sosuna bulayın. Tuz, karabiber ve biberiyeyi de ilave edin.
- Aromasını güçlendirmek için portakal dilimleri ve biberiyeyi de etlerin üzerine ekleyerek, streç filmle kabın ağzını hava almayacak şekilde kapatın.
- Buzdolabında 1 saat marine edin.
- Hazırladığınız çöp şişlere marine olmuş hindi butlarını dizin ve ısınmış tavada arkalı önlü pişirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Portakal Soslu Hindi Şiş Tarifinin Servis Önerisi
Kebap muamelesi yapabilir, sumaklı soğanla afiyetle tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder