PİZZA PASTA TARİFİ

https://yemek.com/tarif/pizza-pasta/ | Pizza Pasta Tarifi

Pizza Pasta Tarifi İçin Malzemeler

    Pizza hamurları için:

  • 2,5 su bardağıun
  • 1 su bardağıılık su
  • 1/2 tatlı kaşığıkuru maya
  • 1/2 tatlı kaşığıtoz şeker
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 çay kaşığıtuz
    (Hamur yapamayan takipçilerim ekmek fırınlarından ya da pide lokantalarından hazır hamur alabilirsiniz.)

    Sosu için:

  • 3 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen,kekik

    Üzeri için:

  • 200 gramsucuk
  • 300 gramrendelenmiş kaşar peyniri (ya da mozzarella)

Pizza Pasta Tarifinin Püf Noktası

Mayalanan pizza hamurlarını dikdörtgen şeklinde açın. Ara katları kullandığınız kelepçeli kek kalıbının şerit kısmının kalınlığını ölçüp şerit şeklinde kesin.

Pizza Pasta Tarifinin Pişirme Önerisi

Pizza pastayı bir araya getirdiğiniz hazır milföy hamurlarını açarak da hazırlayabilirsiniz.

Pizza Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pizza hamurunu hazırlamak için öncelikle; ılık su, kuru maya ve toz şekeri, küçük bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
  2. Elenmiş un ve tuzu derin bir kaba aldıktan sonra orta kısmını açın. Zeytinyağı ve sıvı maya karışımını da kattıktan sonra tüm malzemeyi orta kısımdan kenarlara doğru karıştırmaya başlayın.
  3. Toparlanan pizza hamurunu mümkünse mermer bir tezgah üzerinde yuvarlayıp büyük bir beze haline getirdikten sonra üzerini streç filmle kaplayın ve oda ısısında mayalanması için en az 30 dakika kadar bekletin.
  4. Basit ve pratik bir pizza sosu için; domates salçası ve acı sosu ılık suyla karıştırıp kıvamını açın. Zeytinyağı ve kurutulmuş fesleğen eklediğiniz sosu karıştırın.
  5. Mayalanan pizza hamurunu iki eşit bezeye ayırın. Hafif bir şekilde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde elinizle büyüterek dikdörtgen şeklinde açın.
  6. Küçük boy (18-23 cm.) kelepçeli ya da derin kek kalıbının taban kısmını kullanarak dört adet yuvarlak pizza tabanı çıkartın.
  7. Tabanını yağlı kağıtla kapladığınız önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 dakika kadar pişirin.
  8. Kalan hamurları birleştirip yeniden açın. Kek kalıbının derinlik kısmını da dikkate aldıktan sonra dikdörtgen bir hamur şeridi çıkartın.
  9. Kelepçeli kek kalıbının orta kısmına genişçe kesilmiş yağlı kağıt yerleştirin, kenar kısımları da kaplamasına dikkat edin, uç kısımları kalıbın dışına çıksın.
  10. Dikdörtgen hamur şeridini kalıbın iç kısmına çevreleyip uç kısımlarını bastırarak sabitleyin. Bir parmak kalınlığında hamur parçasını üstte bırakın. Pişmiş pizza katlarını yerleştirdikten sonra ona ihtiyacımız olacak.
  11. Ön pişirme işlemine tuttuğunuz pizza tabanlarından birini kalıbın taban kısmına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız domates sosundan yayıp rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Sucuk dilimleri yerleştirin.
  12. Kalan pişmiş pizza tabanlarını aynı işlemi uygulayarak sırasıyla üst üste dizin. En üst kata kalan kaşar peynirini bolca serpiştirin, sucuk dilimlerini yerleştirin.
  13. Kenar kısmından sarkan hamur parçalarını tüm katları sabitleyecek ve kabarık gözükecek şekilde düzeltin.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan pizza pastayı, oda ısısında kısa bir süre soğuttuktan sonra yağlı kağıt kullandığınız için kolaylıkla kalıbından çıkartın.
  15. Keskin bir bıçak yardımıyla dağıtmadan dilimleyip sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Pizza Pasta Tarifinin Servis Önerisi

Fırından çıkan dilimlenmiş pizza pastayı, acı biberli zeytinyağı ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Yorumlar