Piyano Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paketkakaolu bisküvi
- 26 adetkedidili bisküvi
- 8 su bardağısüt
- 100 grammargarin
- 1,5 su bardağıtoz şeker
- 1 çay bardağıun
- 1 çay bardağınişasta
- 1 kasekakao
- 2 tatlı kaşığıbal
- 2 su bardağısoğuk süt
Piyano Pasta Tarifinin Püf Noktası
Muhallebiyi sıcak olarak dökerseniz, kedi dillerinin yumuşamasını sağlarsınız.
Piyano Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bal ile 2 su bardağı soğuk sütü karıştırın. Kedi dillerini içerisine batırıp çıkartarak, kare bir borcama veya kare bir kelepçeli kaba yana yatırılmış şekilde dizin.
- Her iki üç kedi dilini koyduktan sonra kakaolu pötibörleri kedi dillerine yapışık şekilde yerleştirin. Ardından tekrar kedidili ile pötibörü sağlamlaştırın.
- Bu işlemeleri kedi dilleri bitene kadar tekrarlayın. Yan kısımlarında boşluk kalırsa pötibörleri ve kedi dillerini kopartarak tamamlayabilirsiniz.
- Muhallebisi için bir tencereye margarin hariç tüm malzemeleri alın ve kısık ateşte muhallebi kaynayıp, göz göz olana kadar çırparak karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve margarini ekleyin.
- Margarin eriyince sıcak olan muhallebiyi hazırladığınız pötibör ve kedi dillerinin üstüne dökün, bunu yaparken bir kepçe kullanabilirsiniz. Tüm boşluklara yayılmasını sağlayın.
- Oda sıcaklığında hafifçe soğuyunca buzdolabında 1 gece dinlendirin.
- Bir kağıttan eşit parçalarda ve borcamınızın veya kelepçeli kabınızın boyutuna göre şeritler kesin.
- Dolaptan tatlıyı çıkartın, şeritleri üzerilerine aralıklı olarak dizin. Kakaoyu elekten geçirerek pastaya serpin ve şeritleri dökmeden kaldırın.
- Ardından yatay olarak kesip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder