Pişmeyen Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramlabne peyniri
- 100 gramsıvı krema
- 200 grampudra şekeri
- 2 adetrendelenmiş limon kabuğu
- 200 gramframbuaz
- 1 tatlı kaşığıtaze sıkılmış limon suyu
Kreması için:
- 200 gramframbuaz ve böğürtlen
Servisi için:
- 200 gramyulaflı bisküvi
- 50 gramtereyağı
Tabanı için:
Pişmeyen Cheesecake Tarifinin Püf Noktası
Pişirme
işlemi gerektirmeyen cheesecake’i buzdolabında uzun süre bekletmeniz,
kıvam alması ve muntazam bir şekilde dilimlenmesi için önemli.Labne
peynirinin suyunu süzdürdükten sonra kullanın.
Pişmeyen Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde elinizle kırın. Mutfak robotuna alıp oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile hamur haline gelene kadar karıştırın.
- Cheesecake tabanı olarak kullanacağınız bisküvi karışımını, kelepçeli bir tart kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ya da ağırlık yardımıyla eşit olarak düzeltin.
- Pudra şekerini ve kremayı ayrı bir kapta mikser yardımıyla hızlıca karıştırın. Rendelenmiş limon kabukları ve limon suyunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
- Labne peyniri ve sıvı krema eklediğiniz karışımı, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Krema karışımına frambuazları ekleyin.
- Kelepçeli kek kalıbı tabanında bulunan bisküvi katı üzerine hazırladığınız kremayı eşit oranda yayın.
- Mümkünse bir kapak ya da streç film ile üzerini kapattığınız pişmeyen cheesecake’i buzdolabına kaldırın. 4-6 saat arasında dondurduğunuz tatlıyı dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Pişmeyen Cheesecake Tarifinin Servis Önerisi
Cheesecake’i
kolayca servis tabağına alabilmek için kelepçeli kek kalıbının tabanını
yağlı kağıt ile kapladıktan sonra hazırlıklara başlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder