Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetorta boy kuru soğan
- 1 adetküçük boy havuç
- 3 adetorta boy domates
- 1 adetorta boy yeşil biber
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 çay bardağıpirinç
- 5 su bardağısıcak tavuk suyu
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1/4 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 4 dalmaydanoz
Servisi için:
Pirinç Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi
Çorbanın
aroma ve besin değerini artırmak için kereviz sapı gibi aromatik
bitkileri de ekleyebilirsiniz.Rendelenmiş domates yerine kabuğunu soyup
küp küp doğradığınız domatesleri çorba yapımında
kullanabilirsiniz.Pirinç çorbasını kırık pirinçlerle de
hazırlayabilirsiniz.
Pirinç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru soğan ve kabuk kısmını hafifçe kazıdığınız havucu küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberi yarım ay şeklinde kesin.
- Uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz kestiğiniz domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Sırasıyla; doğranmış havuç ve kuru soğanları ekleyip orta ateşte dirilikleri gidene kadar soteleyin.
- Doğranmış yeşil biber ve rendelenmiş domatesi katıp soteleme işlemini sürdürün. Domates salçasını ekleyip karıştırın.
- Sıcak tavuk suyu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve çorbaya adını veren pirinçleri ekleyin. Kısık ateşte, pirinçler yumuşayıp şişene kadar pişirme işlemini sürdürün.
- Sıcağı sıcağına kaselere aldığınız pirinç çorbasını arzuya göre küp şeklinde doğranmış domates parçaları ve incecik kıyılmış maydanoz eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Pirinç Çorbası Tarifinin Servis Önerisi
Çorbayı, zeytinyağı ve baharatlarla harmanladığınız fırınlanmış krutonlar eşliğinde servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder