PIRASA PİŞİRİRKEN KOKMAMASI İÇİN NE YAPILIR

yemek.comPırasayı zeytinyağlı olarak pişirmek, fırında pişirmek ve sotelemek için üç ayrı şekilde kesebilirsiniz. Pırasanın koku yapmasının en büyük nedenlerinin başında sap kısımları geliyor. Sap kısımları soğan gibi bir kokuya sahip ve keserken gözünüzü yakabiliyor. Bu nedenle özellikle zeytinyağlı veya fırında pişirmek istediğiniz pırasalar varsa ince ince şekilde değil, daha iri şekiller de kesmeye özen gösterin. Sotelemek için ince ince kesecekseniz de kestikten hemen sonra sirkeli suya aktarmanızı öneririz. Doğramadan önce de pırasaların dış kabuklarını mutlaka soyun. Klasik pırasa yemeği için doğradığınız pırasaları da yine bol sirkeli bir suyun içerisinde bekletin mutlaka. Sirke pırasanın pişerken kötü bir koku salmamasını sağlayacaktır. Sirke yerine suya limon ve 1 çay kaşığı karbonat atabilirsiniz. Bu sayede de kokusu engellenecektir ve pişerken kıvamı nefis bir şekilde kalacaktır. Pırasayı sotelerken özellikle çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Çünkü karıştırdıkça suyunu salacak ve kıvamı istediğiniz gibi olmayacaktır. Klasik pırasa yemeği yaparken de mutlaka ama mutlaka narenciye sularından destek alın. Limon, portakal, greyfurt, mandalina ya da turunç suyu, pırasanın pişerken saldığı o kötü kokuya engel olacaktır ve lezzetine lezzet katacaktır. Yine pırasayı çok fazla karıştırmadan pişirmeye de özen gösterin. Hem kıvamı hem de lezzeti enfes, kokusu da hissedilmeyen pırasalar sofranıza konuk olmaya hazır. Şimdiden ellerinize sağlık!

Yorumlar