Ana içeriğe atla
PIRASA PİŞİRİRKEN KOKMAMASI İÇİN NE YAPILIR
Pırasayı zeytinyağlı olarak pişirmek, fırında pişirmek ve sotelemek için
üç ayrı şekilde kesebilirsiniz. Pırasanın koku yapmasının en büyük
nedenlerinin başında sap kısımları geliyor. Sap kısımları soğan gibi bir
kokuya sahip ve keserken gözünüzü yakabiliyor. Bu nedenle özellikle
zeytinyağlı veya fırında pişirmek istediğiniz pırasalar varsa ince ince
şekilde değil, daha iri şekiller de kesmeye özen gösterin. Sotelemek
için ince ince kesecekseniz de kestikten hemen sonra sirkeli suya
aktarmanızı öneririz. Doğramadan önce de pırasaların dış kabuklarını
mutlaka soyun. Klasik pırasa yemeği için doğradığınız pırasaları da yine bol sirkeli
bir suyun içerisinde bekletin mutlaka. Sirke pırasanın pişerken kötü bir
koku salmamasını sağlayacaktır. Sirke yerine suya limon ve 1 çay kaşığı
karbonat atabilirsiniz. Bu sayede de kokusu engellenecektir ve pişerken
kıvamı nefis bir şekilde kalacaktır. Pırasayı sotelerken özellikle çok fazla karıştırmamaya özen gösterin.
Çünkü karıştırdıkça suyunu salacak ve kıvamı istediğiniz gibi
olmayacaktır. Klasik pırasa yemeği yaparken de mutlaka ama mutlaka
narenciye sularından destek alın. Limon, portakal, greyfurt, mandalina
ya da turunç suyu, pırasanın pişerken saldığı o kötü kokuya engel
olacaktır ve lezzetine lezzet katacaktır. Yine pırasayı çok fazla karıştırmadan pişirmeye de özen gösterin. Hem
kıvamı hem de lezzeti enfes, kokusu da hissedilmeyen pırasalar sofranıza
konuk olmaya hazır. Şimdiden ellerinize sağlık!
Yorumlar
Yorum Gönder