Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramkıyma
- 1 adetyumurta
- 2 yemek kaşığıgaleta unu
- 1 avuçmaydanoz yaprağı
- 1 adetrendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkimyon
- 2 yemek kaşığısu
- 2 adetmini pide
- 2 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı
- 1 su bardağıdomates sosu
Köfte için:
- 1 kaseçırpılmış yoğurt
- 4 daltaze kekik
Pideli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaseye sırayla kıyma, yumurta, galeta unu, maydanoz, rendelenmiş soğan ve baharatları ekleyin.
- Üzerin suyu dökerek iyice yoğurun ve tüm malzemelerin iyice birleştiğinden emin olana kadar yoğurmaya devam edin.
- Köftelik harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayıp ardından avuç içinizde bastırarak şekil verin.
- Hazırladığınız köfteleri orta ateşte ısıtmış olduğunuz tavada, her iki tarafı da pişinceye dek takriben 7-8 dakika pişirin.
- Bir fırın tepsisine pideleri yerleştirerek üzerine bir fırça yardımıyla, eritmiş olduğunuz tereyağını sürün ve 180 derece fırında 8 dakika kadar ısıtın.
- Fırından çıkardığınız pideleri keserek servis tabaklarına alın ve ısıttığınız domates sosunu pide dilimleri üzerine dökün.
- Ardından pidelerin üzerine köfteleri yerleştirin ve çırpılmış yoğurdu köftelerin üzerine eşit bir şekilde dökün.
- Üzerine tekrar domates sos gezdirin ve taze kekik yapraklarıyla süsleyin. Pideli köfteniz hazır, afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder