PİDELİ KÖFTE TARİFİ


Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

    Köfte için:

  • 500 gramkıyma
  • 1 adetyumurta
  • 2 yemek kaşığıgaleta unu
  • 1 avuçmaydanoz yaprağı
  • 1 adetrendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 2 yemek kaşığısu
  • 2 adetmini pide
  • 2 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağıdomates sosu

    Üzeri için:

  • 1 kaseçırpılmış yoğurt
  • 4 daltaze kekik

    Pideli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Geniş bir kaseye sırayla kıyma, yumurta, galeta unu, maydanoz, rendelenmiş soğan ve baharatları ekleyin.
    2. Üzerin suyu dökerek iyice yoğurun ve tüm malzemelerin iyice birleştiğinden emin olana kadar yoğurmaya devam edin.
    3. Köftelik harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayıp ardından avuç içinizde bastırarak şekil verin.
    4. Hazırladığınız köfteleri orta ateşte ısıtmış olduğunuz tavada, her iki tarafı da pişinceye dek takriben 7-8 dakika pişirin.
    5. Bir fırın tepsisine pideleri yerleştirerek üzerine bir fırça yardımıyla, eritmiş olduğunuz tereyağını sürün ve 180 derece fırında 8 dakika kadar ısıtın.
    6. Fırından çıkardığınız pideleri keserek servis tabaklarına alın ve ısıttığınız domates sosunu pide dilimleri üzerine dökün.
    7. Ardından pidelerin üzerine köfteleri yerleştirin ve çırpılmış yoğurdu köftelerin üzerine eşit bir şekilde dökün.
    8. Üzerine tekrar domates sos gezdirin ve taze kekik yapraklarıyla süsleyin. Pideli köfteniz hazır, afiyet olsun!

Yorumlar