Peynirli Patlıcan Ruloları Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adetorta boy patlıcan
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 1/2 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
- 200 gramlor peyniri
- 2 yemek kaşığıince çekilmiş ceviz içi
- 4 dalfesleğen
- 1/4 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 çay kaşığıtuz
- 4 adetorta boy domates
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetküçük boy kuru soğan
- 3 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 1/2 su bardağısıcak su
- 1/2 tatlı kaşığıtoz şeker
- 1/2 tatlı kaşığıüzüm sirkesi
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1/4 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
Domates sosu için:
- 200 grammozzarella peyniri
Üzeri için:
Peynirli Patlıcan Ruloları Tarifinin Püf Noktası
Dağılmaması için patlıcanların kabuklarını soymayın, olabildiğince ince doğramaya özen gösterin.
Peynirli Patlıcan Ruloları Tarifinin Pişirme Önerisi
Peynirli
patlıcan rulolarını önceden ısıtılmış fırında, peynirler eriyene kadar
fırınladıktan sonra sos tenceresinde hazırladığınız domates sos
eşliğinde bir arada pişirmeden de servis edebilirsiniz.Peynir dolgulu
karışıma sotelenmiş ıspanak yaprakları ilave edebilirsiniz.Patlıcan
dilimlerini az yağda kızarttıktan sonra da peynirli patlıcan rulosu
yapımında kullanabilirsiniz.Sos ve peynir dolgusu içerisine arzu
ettiğiniz taze ve kuru baharatları ekleyebilirsiniz.
Peynirli Patlıcan Ruloları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp uç kısımlarını alın. Kabuklarını soymadan uzun ince şeritler halinde (olabildiğince ince) dilimleyin. Acısını bırakması için kısa bir süre tuzlu suda bekletin.
- Patlıcanların iç dolgusu için; ayıklanmış fesleğen yapraklarını ince ince doğrayın. Rendelenmiş kaşar peyniri, lor peyniri, ince kıyılmış fesleğen yaprakları, ince çekilmiş ceviz içi, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla karıştırın.
- İnce dilimlenmiş patlıcan dilimleri üzerine zeytinyağı sürüp tost makinesi ya da ızgara üzerinde ters yüz ederek kısa süre pişirin. Kızarıp hafif bir renk alan patlıcan dilimlerini servis tabağına alın.
- Domates sosu için; kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları rendeleyin.
- Zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Yemeklik doğranmış kuru soğan ve sarımsakları katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin.
- Doğranmış domates küpleri ve domates salçasını katıp kısık ateşte soteleme işlemini sürdürün. Domatesler suyunu çektiğinde sıcak su ekleyip sosun kıvamını açın.
- Üzüm sirkesi, tuz, taze çekilmiş tane karabiber, toz şeker ilavesi ile kısık ateşte 30 dakika kadar kaynatın. Arzuya göre bir dal taze fesleğenle tatlandırın.
- Kızarmış patlıcan dilimlerini hazırladığınız peynir dolgusuyla rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine alın. Üzerlerine hazırladığınız domates sosu gezdirip uzun ince parçalar halinde dilimlere ayırdığınız mozzarella peynirini ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynirler eriyene kadar fırınlayın. Sıcağı sıcağına domates sosuyla birlikte sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder