Peynirli Maydanozlu Popover Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adetyumurta
- 1 su bardağısüt
- 3/4 su bardağıun
- 1 çay kaşığıtuz
- 5-6 dalmaydanoz
- 1 su bardağıbeyaz peynir
Peynirli Maydanozlu Popover Tarifinin Püf Noktası
Hamurunuz
krep hamuru gibi akışkan kıvamlı bir hamur olacaktır. Güzel bir şekilde
kabarıp, sönmemeleri için pişerken fırının kapağını kesinlikle
açmamanız gerekir.
Peynirli Maydanozlu Popover Tarifinin Pişirme Önerisi
Beyaz peynir yerine kaşar peyniri kullanabilir, taze kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz.
Peynirli Maydanozlu Popover Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve sütü bir kaba alarak çırpma teliyle çırpın.
- Unu ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.
- İnce kıydığınız maydanozları da ekleyip karıştırın.
- Hamur dinlenirken fırını 200 dereceye ayarlayın ve fırın ısındığında muffin kalıbını fırına koyarak 2 dakika boyunca ısıtın.
- Fırından çıkarğınız kalıbı hızlı bir şekilde yağlayıp, karışımı kalıbın yarısını biraz geçecek şekilde kalıba paylaştırın.
- Beyaz peyniri ufalayarak karışımın üzerine ekleyin.
- 200 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra ısıyı 180 dereceye düşürerek 20 dakika daha pişirin ve soğutmadan afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder