
MALZEMELER
- 4 adetkırmızı biber
- 1 adetsoğan
- 5-6 yapraktaze fesleğen
- 10-15 adetsiyah zeytin(dilimlenmiş)
- 1 adetyumurta
- 1 dişsarımsak
- 100 gramkaşar loru
- 150 grambeyaz peynir
- 1 yemek kaşığızeytinyağıYAPILIŞI
- Kırmızı biberleri sap kısmına yakın bir yerden bir kapak açarmış gibi kesin ve içlerini temizleyin.
- Fırını 200 derecede ısıtın.
- Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ve fesleğenleri ince ince kıyın.
- Zeytinyağını tavaya alın, yemeklik doğradığınız soğanları yumuşayana kadar soteleyin. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyin.
- Sarımsaklar ve soğanlar iyice yumuşayınca gelişi güzel parçaladığınız peynirleri ve dilimlediğiniz zeytinleri ekleyin.
- Ocaktan almadan hemen önce de kıydığınız fesleğenleri ekleyip, şöyle bir karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Peynirli karışım ılıyınca içerisine 1 yumurta kırın ve hızlıca karıştırın.
- Biberlerin içerisine eşit miktarda peynirli karışımdan doldurun.
- Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın kabına içleri doldurulmuş biberleri dizin.
- Önceden ısınmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder