PEYNİR DOLGULU KAPYA BİBERLER Kasım 07, 2019 Bağlantıyı al Facebook X Pinterest E-posta Diğer Uygulamalar MALZEMELER 4 adetkırmızı biber 1 adetsoğan 5-6 yapraktaze fesleğen 10-15 adetsiyah zeytin(dilimlenmiş) 1 adetyumurta 1 dişsarımsak 100 gramkaşar loru 150 grambeyaz peynir 1 yemek kaşığızeytinyağı YAPILIŞI Kırmızı biberleri sap kısmına yakın bir yerden bir kapak açarmış gibi kesin ve içlerini temizleyin. Fırını 200 derecede ısıtın. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ve fesleğenleri ince ince kıyın. Zeytinyağını tavaya alın, yemeklik doğradığınız soğanları yumuşayana kadar soteleyin. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyin. Sarımsaklar ve soğanlar iyice yumuşayınca gelişi güzel parçaladığınız peynirleri ve dilimlediğiniz zeytinleri ekleyin. Ocaktan almadan hemen önce de kıydığınız fesleğenleri ekleyip, şöyle bir karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Peynirli karışım ılıyınca içerisine 1 yumurta kırın ve hızlıca karıştırın. Biberlerin içerisine eşit miktarda peynirli karışımdan doldurun. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın kabına içleri doldurulmuş biberleri dizin. Önceden ısınmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun. Yorumlar
Yorumlar
Yorum Gönder