Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağıbaldo pirinç
- 1 adetsoğan
- 2 dişsarımsak
- 2 adetpatlıcan
- 1/3 demetmaydanoz
- 1 yemek kaşığıtereyağ
- 1/2 su bardağıkızartma yağı
- 1 çay kaşığıyenibahar
- 1 yemek kaşığıdolmalık fıstık
- 1 çay kaşığıtaze çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığışeker
- 1 tatlı kaşığıtuz
Patlıcanlı Pilav Tarifinin Püf Noktası
Eğer pirinçleri önceden ıslatıp bekletirseniz, pişerken daha az su çekerler
Patlıcanlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp, soyun ve tuzlu suya koyun.
- Pirinçleri, akan su berraklaşana kadar yıkayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.
- Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp sıkın. İster uzun uzun, ister ortadan ikiye bölüp dilimleyerek kesin.
- Kızgın yağa atıp kızartın. Çok yumuşamasına izin vermeyin çünkü daha pilavla pişecekler. Kızardıktan sonra bir havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
- Yağsız bir sahanda dolma fıstıklarını kokuları çıkana kadar kavurup kenara alın.
- Pilav tenceresine tereyağını koyun, yanmaması için 3-4 damla zeytinyağı da ekleyin. Önce soğanları koyun ve kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsakları ekleyin. 2-3 dakika o şekilde kavurduktan sonra en son yıkanmış pirinçleri ekleyin ve pirinçler kavrulana kadar kontrollü ateşte kavurmaya devam edin.
- Pirinçler kavrulduktan sonra baharatını, şekerini, tuzunu, fıstıklarını ve ince ince kıyılmış maydanozları ekleyin, şöyle bir çevirip kenara alın.
- Pilav tenceresini boşaltın. Dibine patlıcanları dizin, üzerine pirinç karışımını koyun ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
- Pirinçler suyunu çekince ocağın altını kapatın, demlenmesi için en az 15 dakika verin ve sonra bir tabağa ters çevirerek patlıcanlı pilavı çıkarın.Afiyet şeker olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder