Patlıcanlı Haydari Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yemek kaşığısüzme yoğurt
- 1 adet orta boypatlıcan
- 2 dilimbeyaz peynir
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 dişsarımsak
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
Üzeri için:
Patlıcanlı Haydari Tarifinin Püf Noktası
Dilerseniz içindeki patlıcan miktarını artırarak da yapabilirsiniz. Peyniriniz çok tuzluysa içine ekstra tuz ilavesinde bulunun. İçine ince kıyılmış nane ya da maydanoz da ilave edebilirsiniz.
Patlıcanlı Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcana çizikler atın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dakika kadar közleyin.
- Közledikten sonra bir kabın içine alın. Kabın kapağını kapatın ve patlıcanı bu şekilde dinlendirin. Ardından çıkarıp kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz.
- Kabuklarını soyduğunuz patlıcanı bir bıçak yardımıyla kesme tahtasının üzerinde dövün.
- Peyniri ezin ve süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Patlıcanı da ilave ederek güzelce karıştırın.
- Üzerine zeytinyağı ve toz kırmızı biber serperek servis edin.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder