Patlıcanlı Basma Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
1/2 paketkuru maya
2 çay bardağıılık süt
1 çay bardağısıvı yağ
1 adetyumurta akı
1 tatlı kaşığışeker
1 tatlı kaşığıtuz
3-4 su bardağıun
Üzeri için:
1 adetyumurta sarısı
1 tatlı kaşığısusam
Patlıcanlı Basma Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk
olarak iç harcı için, tavaya bir miktar sıvı yağ döküyoruz. Üzerine küp
küp doğranan soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Sivri
biberleri ekleyip, 2-3 dakika kavuruyoruz. Rendelenen domatesleri
ekliyoruz ve kavuruyoruz. Rendelenen sarımsakları ve patlıcanları
ekliyoruz. Baharatları ve tuzu da ekleyip, patlıcanlar pişene kadar
kavuruyoruz.
- Hamuru için derin bir kaseye mayayı
döküyoruz. Üzerine toz şekeri ve ılık sütü ekleyip, çırpıyoruz. Ardından
sıvı yağının yarısını, unu ve tuzu ekleyip, yoğuruyoruz.
- Kalan
sıvı yağınıda ekleyip, hamuru toparlıyoruz. Hamurun üzerini streç film
ile örtüyoruz ve mayalanması için sıcak bir yerde 30 dakika
bekletiyoruz.
- Hamurun havasını çıkartıp, iki eşit parçaya
bölüyoruz. Hamurun yarısını yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyuyoruz ve
sıvı yağ yardımı ile elimizle açtırıyoruz. Üzerine önceden hazırlanan
harcın tamamını koyuyoruz ve hamurun tamamına paylaştırıyoruz.
- Hamurun
diğer yarısını yağlı kağıdın üzerinde, ayni şekilde elimizle
açtırıyoruz. Harçlı hamurun üzerine koyuyoruz ve kenarlarını alttaki
hamur ile birleştiriyoruz.
- Hamurun üzerine yumurta sarısı
ve zeytinyağını karıştırıp sürüyoruz. Bolca susam döküyoruz. Önceden
ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 25 dakika kadar kontrollü
pişiriyoruz. Basma böreği kare şeklinde dilimliyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder