PATLICANLI BASMA BÖREK TARİFİ



Patlıcanlı Basma Börek Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için:

  • 1/2 paketkuru maya
  • 2 çay bardağıılık süt
  • 1 çay bardağısıvı yağ
  • 1 adetyumurta akı
  • 1 tatlı kaşığışeker
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 3-4 su bardağıun

    İç harcı için:

  • 5 adetorta boy patlıcan(rendelenen)
  • 1 adetorta boy soğan
  • 6 adetsivri biber
  • 3 adetdomates
  • 1 yemek kaşığıtuz
  • 1 tatlı kaşığıpul biber
  • 1 tatlı kaşığıkarabiber
  • 1 tatlı kaşığınane
  • 1/2 tatlı kaşığışeker
  • 1 su bardağısıvı yağ

    Üzeri için:

  • 1 adetyumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığısusam

Patlıcanlı Basma Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iç harcı için, tavaya bir miktar sıvı yağ döküyoruz. Üzerine küp küp doğranan soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Sivri biberleri ekleyip, 2-3 dakika kavuruyoruz. Rendelenen domatesleri ekliyoruz ve kavuruyoruz. Rendelenen sarımsakları ve patlıcanları ekliyoruz. Baharatları ve tuzu da ekleyip, patlıcanlar pişene kadar kavuruyoruz.
  3. Hamuru için derin bir kaseye mayayı döküyoruz. Üzerine toz şekeri ve ılık sütü ekleyip, çırpıyoruz. Ardından sıvı yağının yarısını, unu ve tuzu ekleyip, yoğuruyoruz.
  4. Kalan sıvı yağınıda ekleyip, hamuru toparlıyoruz. Hamurun üzerini streç film ile örtüyoruz ve mayalanması için sıcak bir yerde 30 dakika bekletiyoruz.
  5. Hamurun havasını çıkartıp, iki eşit parçaya bölüyoruz. Hamurun yarısını yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyuyoruz ve sıvı yağ yardımı ile elimizle açtırıyoruz. Üzerine önceden hazırlanan harcın tamamını koyuyoruz ve hamurun tamamına paylaştırıyoruz.
  6. Hamurun diğer yarısını yağlı kağıdın üzerinde, ayni şekilde elimizle açtırıyoruz. Harçlı hamurun üzerine koyuyoruz ve kenarlarını alttaki hamur ile birleştiriyoruz.
  7. Hamurun üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırıp sürüyoruz. Bolca susam döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 25 dakika kadar kontrollü pişiriyoruz. Basma böreği kare şeklinde dilimliyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar