PATLICANA SARILI KAŞARLI TAVUK TARİFİ

 Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk Tarifi

Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adetpatlıcan
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 4 parçakemiksiz tavuk but
  • 1 yemek kaşığısoya sosu
  • 4 dilimkaşar

Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk Tarifinin Püf Noktası

Patlıcanları kızartmadan önce suyunu iyice süzmezseniz, kızarırken yağ sıçramasına yol açar.

Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyun. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilimiş suda 15-20 dakika bekletin.
  2. Kızartma yağını ocağa alın ve iyice ısınması için bekleyin.
  3. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  4. Patlıcanları iyice kurulayın ve kızartın.
  5. Zeytinyağını ısınmış tavada ısıtın ve kemiksiz tavuk parçalarını her iki yüzünü de pişerken baharatlandıracak şekilde pişirin.
  6. Isıya dayanıklı cam kabın içine yağlı kağıt yerleştirin.
  7. Patlıcanlara kaşar dilimlerini ve tavukları yerleştirip rulo şeklinde sarın. Kürdan veya kesilmiş çöp şişle sabitleyin ve 180 derecede 10 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk Tarifinin Servis Önerisi

Yanına bol yeşillikli bir salatayla, nefis bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar