PATATES YATAĞINDA MANTAR TARİFİ

https://yemek.com/tarif/patates-yataginda-mantar | Patates Yatağında Mantar Tarifi

Patates Yatağında Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adettaze patates
  • 1 tatlı kaşığıiri çekilmiş deniz tuzu
  • 1 tatlı kaşığıiri çekilmiş karabiber
  • 6 adetmantar
  • 4-5 adetmaydanoz yaprağı
  • 1 tatlı kaşığıtereyağı
  • 50 gramparmesan peyniri
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 tatlı kaşığızeytinyağı

Patates Yatağında Mantar Tarifinin Püf Noktası

Patateslerin kabuklarını soymak istemiyorsanız temiz bir bulaşık süngeriyle iyice temizleyebilirsiniz. Maydanoz yapraklarını fırından çıkardıktan sonra koymalısınız. Aksi takdirde yapraklar yanacak ve acımsı bir tat oluşturacaktır.

Patates Yatağında Mantar Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz patatesleri fırınlamadan önce haşlayabilir ve fırında pişme süresini kısaltabilirsiniz.

Patates Yatağında Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Taze patateslerin kabuklarını iyice temizleyin.
  2. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  3. Patatesleri ortadan ikiye bölün ve iri çekilmiş tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını, fırın tepsisine dizilmiş patateslerin üzerine eşit olacak şekilde ilave edin.
  4. Geniş bir tavayı ısıtın. Tereyağını eritin.
  5. Eriyen tereyağında temizlenmiş mantarları sotelyin.
  6. Mantarlar suyunu salıp geri çekince tuzu ve karabiberi ilave edin ve ocaktan alın.
  7. Patateslerin içi yumuşayıncaya kadar fırınlayın. Fırınlanmış patateslerin üzerine sotelenmiş mantarları ilave edin.
  8. Mantarların üzerine parmesan peynirini de ilave edin ve tekrar fırınlayın.
  9. Peynirler hafif eriyinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin ve servis etmeden önce maydanoz yapraklarıyla lezzetlendirin ve işte hazır. Afietler olsun!

Yorumlar