PATATES PÜRESİ TARİFİ


Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adetorta boy patates
  • 1 su bardağısüt
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber (arzuya göre)

Patates Püresi Tarifinin Pişirme Önerisi

Düdüklü tencerede daha kısa sürede patates püresi hazırlayabilirsiniz.Patatesleri kabuklu ya da kabuksuz olarak içme suyunda haşladıktan sonra da süt ve tereyağı ilavesiyle patates püresi hazırlayabilirsiniz.

Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabukları soyulmuş patateslerinizi tencere alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.Ardından yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Patateslerinizin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin.Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün. Üzerine tereyağı ilave ederek güzelce ezin.Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek güzelce, pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin.Patates püreniz hazır! Afiyet olsun.

Yorumlar