Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gramdana kıyma
- 1 adetsoğan(doğranmış)
- 2 adetdomates(rendelenmiş)
- 1/2 demetmaydanoz (arzuya göre)(kıyılmış)
- 1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 çay bardağısıvı yağ
Kıymalı Harç İçin:
- 3 adetpatates(haşlanmış)
- 1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığıpul biber
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 demetmaydanoz(kıyılmış)
Patates Çanağı İçin:
- 1 su bardağıçırpılmış yoğurt(arzuya göre sarımsaklı)
- 3 yemek kaşığıtereyağı
- 1 yemek kaşığıdomates püresi
- 1 tatlı kaşığınane
Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patatesleri bir kasede püre haline getirin.
- Tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozları da patatesin üzerine ilave edip iyice karıştırın.
- Hazırladığınız patates püresinden, cevizden biraz daha büyük parçalar alarak yuvarlayın.
- Ortasına parmağınızla bastırıp çanak şeklini verin ve servis tabağına alın.
- Bir tavada sıvıyağını kızdırın. Üzerine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kıymayı da ekledikten sonra suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Rendelenmiş domatesleri kıymalı harcın içerisine ekleyip baharatlarını koyun.
- Kıymalı harcı ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Kıymalı harcı patates çanaklarının içerisine doldurun.
- Çırpılmış yoğurdu patateslerin üzerine birer kaşık ekleyip, bir tavada kızdırdığınız tereyağ, domates püresi ve kuru naneyi üzerine dökerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder