PATATES MANTISI TARİFİ


Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

    Kıymalı Harç İçin:

  • 250 gramdana kıyma
  • 1 adetsoğan(doğranmış)
  • 2 adetdomates(rendelenmiş)
  • 1/2 demetmaydanoz (arzuya göre)(kıyılmış)
  • 1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 çay bardağısıvı yağ

    Patates Çanağı İçin:

  • 3 adetpatates(haşlanmış)
  • 1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 demetmaydanoz(kıyılmış)

    Üzeri İçin:

  • 1 su bardağıçırpılmış yoğurt(arzuya göre sarımsaklı)
  • 3 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 yemek kaşığıdomates püresi
  • 1 tatlı kaşığınane

    Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Haşlanmış patatesleri bir kasede püre haline getirin.
    2. Tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozları da patatesin üzerine ilave edip iyice karıştırın.
    3. Hazırladığınız patates püresinden, cevizden biraz daha büyük parçalar alarak yuvarlayın.
    4. Ortasına parmağınızla bastırıp çanak şeklini verin ve servis tabağına alın.
    5. Bir tavada  sıvıyağını kızdırın. Üzerine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
    6. Kıymayı da ekledikten sonra suyunu salıp çekene kadar kavurun.
    7. Rendelenmiş domatesleri kıymalı harcın içerisine ekleyip baharatlarını koyun.
    8. Kıymalı harcı ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
    9. Kıymalı harcı patates çanaklarının içerisine doldurun.
    10. Çırpılmış yoğurdu patateslerin üzerine birer kaşık ekleyip, bir tavada kızdırdığınız tereyağ, domates püresi ve kuru naneyi üzerine dökerek servis edin.

Yorumlar