Patates Bravas Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogrampatates
- 2 çay kaşığıtuz
- 1 çay bardağızeytinyağı
Patatesler için:
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 1/2 adetsoğan
- 1 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığıtoz acı biber(acı paprika)
- 1/2 su bardağıdomates püresi
- 3 yemek kaşığımayonez
- 1 yemek kaşığıelma sirkesi
Sosu için:
Patates Bravas Tarifinin Püf Noktası
Önce haşlayıp ardından kızarttığınızda patateslerin içi yumuşak dışı çıtır kalacaktır.
Patates Bravas Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sosunu hazırlamak için tavada zeytinyağını ısıtın. Minik küpler halinde doğradığınız soğanı ve ezilmiş sarımsakları ekleyerek hafifçe soteleyin.
- Toz acı biber, ve domates püresini ekleyerek karıştırın ve 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra blenderdan geçirin ve pürüzsüz bir sos elde edin. Oda sıcaklığında bekledikten sonra içine mayonez ve sirkeyi de ekleyerek karıştırın. Bir kenara alın.
- Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Önce tuzlanmış kaynar suda 3-4 dakika kadar haşlayın. Ardından suyunu süzerek bir kenara alın.
- Hafifçe haşladığınız patatesleri tavada ısıttığınız zeytinyağında hepsi renk alıncaya kadar kızartın.
- Servis tabağına kızarttığınız patatesleri alın ve üzerine sosunu dökerek sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder