Pastırmalı Humus Tarifi İçin Malzemeler
Üzeri İçin:
1/2 adetkırmızı soğan(ince doğranmış)
2 yemek kaşığıçam fıstığı
10 adetkurutulmuş domates(doğranmış)
1/4 demetmaydanoz(doğranmış)
1 yemek kaşığıtereyağ
1 tatlı kaşığıkırmızı toz biber
4 dilimçemensiz pastırma
Pastırmalı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşayan
nohutları 1 kepçe kaynadığı su ile birlikte mikserden geçirin ve
kabuklarından ayrılması için süzgeç yardımıyla eleyin.
- Bir
kaba koyduğunuz nohut ezmesinin üzerine tahin, limon suyu, tuz, kimyon,
tuz, sarımsak ve zeytinyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
- Humusu servis ederken fırında veya ocakta ısıtın.
- Humusu tabağa yayın ve üzerine tereyağ ile birlikte kızdırdığınız kırmızı toz biberi gezdirin.
- Kuru domates ve çam fıstığı ayrı bir tavada 1 kaşık yağ ile birlikte soteleyin ve servis edeceğiniz humusun üzerine gezdirin.
- Doğranmış
kırmızı soğan ve maydanozu da ekledikten sonra son olarak kızarttığınız
pastırmaları da ekleyin ve kıtır ekmek ile servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder