Paşa Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 200 gram beyaz peynir
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 50 gram tulum peyniri
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
Paşa Mezesi Tarifinin Püf Noktası
Kullanacağınız
peynirleri tuzluluk oranlarına göre seçerseniz, mezede bir denge
yakalamış ve ekstra olarak tuz eklememiş olursunuz.
Paşa Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaba peynirleri alın ve çatal yardımı ile ezin.
- Üzerine yağı ve baharatları ekleyin. Karıştırın.
- Doğranmış sarımsak, ince çekilmiş ceviz içi ve yoğurdu ekleyip harmanlayın.
- Malzemelerin tamamı karışınca hazır demektir. Afiyet olsun.
Paşa Mezesi Tarifinin Servis Önerisi
Tam
buğday ekmeğinden üçgen dilimler kesin, üzerine biraz tereyağı sürün.
Fırında veya tavada altın sarısı renk alana kadar kızartın. Daha sonra
bir yemek kaşığı kadar paşa mezesinden alarak ekmeğe sürebilir ve servis
edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder