Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilogramkırmızı pancar
- 2 adet orta boy kırmızı soğan( isteğe bağlı)
- 3/4 su bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kişniş tohumu
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
Pancar Turşusu Tarifinin Püf Noktası
Kabuğunu
soyarak haşladığınız pancarlar rengini haşlama suyuna bırakacağından
dolayı turşu yapımında bu suyu kullanmanız doğru olacaktır.İlk etapta
hazırladığınız su, salamura karışımı kavanozu tamamen doldurmazsa kenara
ayırdığınız haşlanmış pancar suyunu ilave edebilirsiniz.
Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkadığınız pancarların kabuklarını ince ince soyun. Pancarları ince halkalar halinde dilimleyin. Kırmızı soğanı yarım ay şeklinde kesin. Sarımsakları bütün olarak ayıklayın.
- Derin bir tencereye aldığınız pancarların üzerini geçecek kadar içme suyu ekleyin (turşu yapımında kullanacağınız su da bu olacak). Önce yüksek ardından kısık ateşte 5-10 dakika kadar haşlayın.
- Dirilikleri hafif giden kısa süre haşlanan pancarları bir kevgir yardımıyla ayrı bir yere alın.
- Haşlama suyunun yarısına kaya tuzu ve üzüm sirkesini ekleyip karıştırın. Ayrı bir kenara ayırdığınız haşlanmış pancarları, önceden kaynatılıp kurulanmış cam kavanoza alın. Sarımsak ve kırmızı soğan halkalarını aralara serpiştirin. Kişniş tohumu ve tane karabiberleri ekleyin.
- Hazırladığınız salamura karışımını kavanozu örtecek kadar üzerine ekleyip kapağını sıkıca kapatın. Malzemelerin eşit olarak dağılması ve hava yapmaması için 2-3 saat kadar ters çevirip, beklemeye alın.
- Eşit bir şekilde karışan pancar turşusunu, yenilebilir bir durumda olması ve olgunlaşması için güneş görmeyen bir yerde en az bir hafta kadar beklettikten sonra servis edin.
- Turşu kavanozunu açtıktan sonra arzuya göre daha küçük kavanozlarda, buzdolabında muhafaza edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder