PANCAKE TARİFİ



Pancake (Pankek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetyumurta
  • 1/2 su bardağıtoz şeker
  • 2 su bardağıun
  • 1,5 su bardağısüt
  • 2 yemek kaşığıayçiçek yağı
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 paketvanilin
  • 1 tutamtuz

    Pişirmek için:

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    Servisi için:

  • 3 yemek kaşığı bal

Pancake (Pankek) Tarifinin Pişirme Önerisi

Pankeklerin aynı büyüklükte olmasını istiyorsanız pişirme esnasında orta kısmı boş olan silikon kalıplar kullanabilirsiniz.
Pancake (Pankek) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve  yarım su bardağı şekeri alın.Şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın. Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın. 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin .Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın. Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine tereyağı koyup bal gezdirebilirsiniz, afiyet olsun. 
  2. Pancake (Pankek) Tarifinin Servis Önerisi
    Arzuya göre; reçel, akçaağaç şurubu, mevsim meyveleri hatta dondurma ve tarçınla servis edebilirsiniz.

Yorumlar