MALZEMELER
- 2 adetpalamut
- 1 su bardağımısır unu
- 1 yemek kaşığıun
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 3 su bardağıkızartma yağı
Palamut Tava Tarifinin Püf Noktası
Balıkların kızaran yüzeyinin tam anlamıyla kızardığına emin olmadan çevirmek, balığın dağılmasına sebebiyet verecektir.
Palamut Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Palamutları iyice temizleyin ve halka halka doğrayın.
- Süzgece koyun ve iyice suyu ve kanı süzülünceye kadar bekletin.
- Kızartma yağını, kızartma yapacağınız tava veya tencerenin içine dökün ve iyice kızmasını bekleyin.
- Buzdolabı poşetinin içine un, mısır unu ve baharatları ilave edin.
- Suyu süzülen balıkları buzdolabı poşetinin içine atın ve ağzını kapatarak, unun ve baharatların balıkların bütün yüzeyini kapladığına emin olun.
- Kızgın yağda iki yüzü de iyice pişinceye kadar kızartmaya devam edin.
- Kızaran
palamutları kağıt havlu yardımıyla fazla yağını süzmesi için bir tabağa
alın ve bu tabaktan servis yapın. İşte bu kadar, afiyet olsun.
Palamut Tava Tarifinin Servis Önerisi
Bol rokalı turşu şalgam suyu veya patates püreli bir tabağın içinde servis etmek, sunumunuzu seviye atlatır. :)
Yorumlar
Yorum Gönder