PADİŞAH SARAY SARMASI TATLISI TARİFİ


Padişah Sarması Tarifi

Padişah Sarması Tarifi İçin Malzemeler

    Kreması için:

  • 1 su bardağısoğuk süt
  • 1 paketkrem şanti

    Muhallebisi için:

  • 4 su bardağısüt
  • 2 yemek kaşığıkakao
  • 3 yemek kaşığıun
  • 5 yemek kaşığıtoz şeker
  • 1 adetyumurta sarısı
  • 100 gramtereyağı
  • 1 paketvanilin

    Üzeri için:

  • 1,5 su bardağıhindistan cevizi

    Padişah Sarması Tarifinin Püf Noktası

    Padişah sarması için gerekli malzemeleri tencerede pişirdikten sonra, soğuması için tepsiye dökerken dikkat etmeniz gereken en önemli kısım, çok kalın bir şekilde dökmemeniz, aksi takdirde soğuduktan sonra rulo yaparken zorluk yaşayabilirsiniz. Muhallebiyi pişirdikten sonra içerisinde topaklar kalırsa, henüz sıcakken bir el blenderi yardımıyla muhallebiyi pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

    Padişah Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. İlk olarak kremasını hazırlamak için; soğuk sütle krem şantiyi paketin üzerinde yazıldığı gibi hazırlayıp, güzelce çırpın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
    2. Sonra bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Tereyağı erir erimez içerisine unu ilave edin ve unun kokusu çıkana dek, tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin.
    3. Unun kokusu çıkıp, rengi hafiften değişmeye başlayınca, azar azar ve sürekli karıştırarak sütü eklemeye başlayın.
    4. Tüm sütü ekledikten sonra toz şekeri ve kakaoyu da ilave edip, karıştırmaya devam edin. Ardından yumurta sarısını da ekleyin ve güzelce karıştırın.
    5. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelip, iyice yoğunlaşana dek pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve içerisine toz vanilini ilave edip bir kez daha karıştırın.
    6. Muhallebiniz hazır, ara ara karıştırarak kabuk tutmadan ılıklaşmasını sağlayın.
    7. Bir tepsiye ya da borcam bir kabın içerisine hindistan cevizlerini dibini tamamen kaplayacak ve kalınca bir tabaka oluşturacak şekilde serpin.
    8. Üzerine hazırlayıp ılıklaştırdığınız muhallebiyi dökün ve bir spatula yardımıyla güzelce düzleştirin.
    9. Üstüne hazırlayıp dolaba kaldırdığınız kremşantiyi yayın ve güzelce düzleştirin. Ardından üstünü streç filmle kaplayıp, sertleşmesi ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
    10. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdiğiniz tatlınızı alın ve bir bıçak yardımıyla şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritlerin bir ucundan başlayarak bir spatula yardımıyla yuvarlayın ve rulo haline getirin.
    11. Servis tabağına alın, tepsinin dibinde kalan hindistan cevizlerin de tatlının üstüne serperek, soğuk olarak servis edin.

Yorumlar