1,5 su bardağıhindistan cevizi
Padişah Sarması Tarifinin Püf Noktası
Padişah
sarması için gerekli malzemeleri tencerede pişirdikten sonra, soğuması
için tepsiye dökerken dikkat etmeniz gereken en önemli kısım, çok kalın
bir şekilde dökmemeniz, aksi takdirde soğuduktan sonra rulo yaparken
zorluk yaşayabilirsiniz. Muhallebiyi pişirdikten sonra içerisinde
topaklar kalırsa, henüz sıcakken bir el blenderi yardımıyla muhallebiyi
pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
Padişah Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk
olarak kremasını hazırlamak için; soğuk sütle krem şantiyi paketin
üzerinde yazıldığı gibi hazırlayıp, güzelce çırpın ve soğuması için
buzdolabına kaldırın.
- Sonra bir tencereye tereyağını alın
ve eritin. Tereyağı erir erimez içerisine unu ilave edin ve unun kokusu
çıkana dek, tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin.
- Unun kokusu çıkıp, rengi hafiften değişmeye başlayınca, azar azar ve sürekli karıştırarak sütü eklemeye başlayın.
- Tüm
sütü ekledikten sonra toz şekeri ve kakaoyu da ilave edip, karıştırmaya
devam edin. Ardından yumurta sarısını da ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Sürekli
karıştırarak muhallebi kıvamına gelip, iyice yoğunlaşana dek pişirin.
Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve içerisine toz vanilini ilave edip
bir kez daha karıştırın.
- Muhallebiniz hazır, ara ara karıştırarak kabuk tutmadan ılıklaşmasını sağlayın.
- Bir
tepsiye ya da borcam bir kabın içerisine hindistan cevizlerini dibini
tamamen kaplayacak ve kalınca bir tabaka oluşturacak şekilde serpin.
- Üzerine hazırlayıp ılıklaştırdığınız muhallebiyi dökün ve bir spatula yardımıyla güzelce düzleştirin.
- Üstüne
hazırlayıp dolaba kaldırdığınız kremşantiyi yayın ve güzelce
düzleştirin. Ardından üstünü streç filmle kaplayıp, sertleşmesi ve
soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Buzdolabında en az 1
saat dinlendirdiğiniz tatlınızı alın ve bir bıçak yardımıyla şeritler
halinde kesin. Kestiğiniz şeritlerin bir ucundan başlayarak bir spatula
yardımıyla yuvarlayın ve rulo haline getirin.
- Servis tabağına alın, tepsinin dibinde kalan hindistan cevizlerin de tatlının üstüne serperek, soğuk olarak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder