Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 parçakuzu paça
- 1 litresu
- 1 tatlı kaşığıtuz
Çorba için:
- 5 yemek kaşığısirke
- 2 dişsarımsak
Sosu için:
- 2 yemek kaşığıun
- 2 yemek kaşığıoda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 adetlimonun suyu
- 2 adetyumurta sarısı
Terbiyesi için:
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
Üzeri için:
Paça Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi
Kuzu yerine keçi, koyun ya da dana paçası da kullanabilirsiniz.
Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Paçaları yıkayın ve derince bir tencerenin içine aktarın.
- Tuz ve su ilave ederek yaklaşık 1-1,5 saat kadar kaynamaya bırakın.
Çorba için:
- Ayrı bir tencerenin içinde tereyağını eritin.
- Üzerine un ekleyerek kıvam almasını sağlayın.
- Kıvam alınca kaynayan paçanın suyundan yaklaşık olarak 1/2 çay bardağı kadar ilave edin.
- Bir kabın içinde limon suyu ve yumurta sarılarını iyice çırpın.
- Terbiyenin içine azar azar ilave edip, kesilmemesine özen gösterin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
- Hazırladığınız terbiyeyi kesilmemesine dikkat ederek kaynayan paça suyunun içine yavaş yavaş ilave ederek bağlayın.
- Birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Terbiyesi için:
- Sarımsakları incecik rendeleyin ya da dövün.
- Sirke ile karıştırın ve çorbanızın üzerine gezdirin.
Sosu için:
- Tereyağını bir tavada eritin. Toz kırmızı biberi de ekleyerek hafifçe çevirin.
- Hazırladığınız çorbanın üzerine gezdirerek afiyetle tüketin.
Üzeri için:
Paça Çorbası Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz sarımsaklı sirkeli bir sos hazırlayıp üzerine gezdirebilir, limon miktarını arttırarak servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder