PAÇA ÇORBASI TARİFİ

https://yemek.com/tarif/paca-corbasi/#.WLkvqvmLTIU | Paça Çorbası Tarifi

Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

    Çorba için:

  • 5 parçakuzu paça
  • 1 litresu
  • 1 tatlı kaşığıtuz

    Sosu için:

  • 5 yemek kaşığısirke
  • 2 dişsarımsak

    Terbiyesi için:

  • 2 yemek kaşığıun
  • 2 yemek kaşığıoda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 adetlimonun suyu
  • 2 adetyumurta sarısı

    Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber

Paça Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi

Kuzu yerine keçi, koyun ya da dana paçası da kullanabilirsiniz.

Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

    Çorba için:

  1. Paçaları yıkayın ve derince bir tencerenin içine aktarın.
  2. Tuz ve su ilave ederek yaklaşık 1-1,5 saat kadar kaynamaya bırakın.

    Terbiyesi için:

  1. Ayrı bir tencerenin içinde tereyağını eritin.
  2. Üzerine un ekleyerek kıvam almasını sağlayın.
  3. Kıvam alınca kaynayan paçanın suyundan yaklaşık olarak 1/2 çay bardağı kadar ilave edin.
  4. Bir kabın içinde limon suyu ve yumurta sarılarını iyice çırpın.
  5. Terbiyenin içine azar azar ilave edip, kesilmemesine özen gösterin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
  6. Hazırladığınız terbiyeyi kesilmemesine dikkat ederek kaynayan paça suyunun içine yavaş yavaş ilave ederek bağlayın.
  7. Birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.

    Sosu için:

  1. Sarımsakları incecik rendeleyin ya da dövün.
  2. Sirke ile karıştırın ve çorbanızın üzerine gezdirin.

    Üzeri için:

  1. Tereyağını bir tavada eritin. Toz kırmızı biberi de ekleyerek hafifçe çevirin.
  2. Hazırladığınız çorbanın üzerine gezdirerek afiyetle tüketin.

Paça Çorbası Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz sarımsaklı sirkeli bir sos hazırlayıp üzerine gezdirebilir, limon miktarını arttırarak servis edebilirsiniz.

Yorumlar