1 paketkrem şanti
1,5 su bardağısoğuk süt
1 paketçikolata kremalı bisküvi(büyük boy)
1 su bardağısüt(bisküvi batırmak için)
1 pakethazır çikolata sosu
2 yemek kaşığıtoz antep fıstığı
2 yemek kaşığıfile badem
On Dakika Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 paket krem şantiyi geniş bir kaseye alarak 1,5 su bardağı soğuk sütle iyice kabarana kadar mikser yardımıyla çırpın.
- Başka bir kaseye bir su bardağı süt koyun. Bisküvinin iki tarafını da süte batırın.
- Ardından süte batırdığınız bisküvinin üzerine hazırladığınız krem şantiyi minik bir spatula veya yemek kaşığı yardımıyla sürün.
- Bir bisküvi daha alarak süte batırın ve krem şanti sürmüş olduğunuz ilk bisküviyle birleştirerek birbirine yapıştırın.
- Bisküvileri bitirene dek aralarına krem şanti sürün ve birbirine yapıştırmaya devam edin.
- Birbirine
yapıştırdığınız bisküvileri servis tabağına alın ve kalan krem şanti
ile açık kısım kalmayacak şekilde tüm dış yüzeyini kaplayın.
- Bir kepçe ile çikolata sosunu krem şanti katmanının üzerine dökün. Ön ve yan kenarların kaplanana kadar sosu dökmeye devam edin.
- Üzerini toz antep fıstığı ve file badem ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder