NOODLE VİETNAMESE TARİFİ

Vietnamese Noodle Tarifi

Vietnamese Noodle Tarifi İçin Malzemeler

    Kıymalı sosu için:

  • 10 gramayçiçek yağı
  • 100 gramdana eti
  • 20 gramkuru soğan
  • 50 gramdolmalık yeşil biber
  • 20 gramtaze zencefil
  • 50 gramacı meksika biber turşusu
  • 15 gramkara fasulye sos
  • 10 gramtaze soğan

    Noodle hamuru için:

  • 150 gramun
  • 75 gramsu
  • 10 grammaya

Vietnamese Noodle Tarifinin Püf Noktası

Dana etini keskin bıçaklar yardımıyla satır kıyması haline getirdikten sonra sos hazırlığında kullanın.Noodle hamurunu bekletme süre ve derecelerine uyun. Sonrasında oda sıcaklığına aldığınız hamuru, mermer bir tezgah üzerinde olabildiğince ince bir şekilde açın.

Vietnamese Noodle Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Noodle hamuru için; un, su ve mayayı sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hazırladığınız hamuru, üç gün boyunca -18 derecede dinlendirin.
  3. Dinlendirme işlemi sonrasında oda sıcaklığına aldığınız hamuru, kulak memesi kıvamına gelene kadar bekletin.
  4. Parmak kalınlığında uzun ince rulolar haline getirdiğiniz hamur parçalarını bir araya getirdikten sonra el yardımıyla uzatarak incecik açın.
  5. Arzuya göre derin bir tencerede kaynamakta olan tavuk ya da içme suyunda kısa bir süre hazırladığınız noodle hamurlarını haşlayın.
  6. Kıymalı sosu için; dana etini satır kıyması haline getirin. Kabuğunu soyduğunuz taze zencefil, kuru soğan, acı Meksika biber turşusu, dolmalık yeşil biberi küp şeklinde doğrayın.
  7. Ayçiçek yağını derin bir wok tavada kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız tüm malzemeleri yüksek ateşte soteleyin.
  8. Servis tabağına aldığınız haşlanmış noodle üzerine hazırladığınız kıymalı sosu gezdirdikten sonra incecik kıyılmış taze soğan eşliğinde bekletmeden servis edin.

Yorumlar