Muzlu ve Lorlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram lor peyniri
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurta
- 70 adet petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 2 adet muz
Muzlu ve Lorlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt ve bisküvi hariç, bütün malzemeler mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Daha sonra, büyük bir parça alüminyum folyonun üzerine kremadan ince bir tabaka halinde sürün.
- Bisküvileri süte batırıp enine 3 adet, boyuna 7 adet olacak şekilde sıralayın.
- Bu şekilde 3 kat çıkın ve en sonuncu kremanın ortasına 2 adet bütün muz koyun.
- Muzu koyduktan sonra alüminyum folyonun dış yüzünün sağından ve solundan elinizle üçgen şekline gelecek biçimde şekil verin.
- Bu şekilde 3-4 saat derin dondurucuda bekletin. Soğutuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder