MUZLU NEGROLU MANOLYA TATLISI TARİFİ


Muzlu Negrolu Manolya Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağısüt
  • 1 kahve fincanıtoz şeker
  • 1 yemek kaşığıun
  • 1/2 paketvanilya
  • 1 adetyumurta sarısı
  • 1/2 paketkrema
  • 1 yemek kaşığıtereyağı

    İç malzemesi için:

  • 1 paketnegro bisküvi
  • 2 adetmuz
  • 1 paketfındıklı üzümlü çikolata(65 gr)

Muzlu Negrolu Manolya Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Bir gece buzdolabında dinlendikten sonra tüketmeniz tavsiye edilir.

Muzlu Negrolu Manolya Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un ve şekeri bir kaba al ve ocağa alın. Biraz ısındıktan sonra üzerine bir bardak sütü ve vanilyayı ekle karıştırmaya başlayın.
  2. Kıvam alan kremadan 2 kaşık alıp yumurtayı ekleyin ve karıştırdıktan sonra kremaya ekleyin. Pişen kremayı bir kenara alın ve içerisine tereyağını ekle seri bir şekilde çırparak soğumasını sağla bir kenara alın.
  3. Daha sonra sıvı kremayı mikserle katı bir kıvam alana denk çırpın. Hazırlanan kremayı,soğuyan kremaya ekleyin ve karışına denk çırpın.
  4. Sunum kaselerinin içerisine önce muzları yerleştirin,ortasına ufalanmış negroları koyun ve üzerine kremayı ekleyin.
  5. İkinci katın arasına da tekrar negro ve fındıklı üzümlü çikolatadan koy ve kremadan ekleyin, en son üzerine kalan negro ve çikolatayı de ekledikten sonra bir gece buzdolabında dinlendirtikten sonra afiyetle yiyin! Afiyet olsun!

Yorumlar