MUZLU KOLAY PASTA TARİFİ


Kolay Muzlu Pasta Tarifi

Muzlu Kolay Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adetkakaolu bisküvi
  • 2 adetmuz

    Beyaz kreması için:

  • 1,5 su bardağısoğuk süt
  • 2 yemek kaşığıtoz şeker
  • 2 yemek kaşığımısır nişastası
  • 1 yemek kaşığıun
  • 2 adetyumurta sarısı

    Üzeri için:

  • 100 gramince çekilmiş ceviz içi

Muzlu Kolay Pasta Tarifinin Püf Noktası

Krema çok yoğun olmamalı ve sonradan koyulaşmaya devam edeceği için kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alınmalıdır. Alternatif olarak; ocaktan aldığınız kremayı mikser yardımıyla çırparak, bir parça tereyağı ekleyebilirsiniz.

Muzlu Kolay Pasta Tarifinin Pişirme Önerisi

Hazırladığınız kremaya vanilya özütü ya da aroması ekleyebilirsiniz.

Muzlu Kolay Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pastanın kreması için; yumurta sarıları, toz şeker ve sütü küçük bir sos tenceresine alın.
  2. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız krema harcına elenmiş un ve mısır nişastasını katın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız krema harcını ocağa alın.
  3. Aralarda sürekli karıştırarak, kısık ateşte hafif bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldığınız kremayı, mikser yardımıyla çırpıp, hızlıca soğutun.
  4. İnce ince dilimlediğiniz muzları ortadan ikiye kesin. Porsiyonlar halinde hazırlayacağınız pasta için bir adet kakaolu bisküviyi servis tabağına alın.
  5. Üzerine bir yemek kaşığı kadar krema sürün. Aldığı kadar muz dilimini yerleştirdikten sonra üzerine bir kat bisküvi kapatın. Bir kat bisküvi bir kat krema olmak üzere dört katlı pastaları bu şekilde hazırlayın.
  6. Kalan krema ile üzerini kapladığınız bisküvili muzlu pastaların üzerine ince çekilmiş ceviz içi serpin. Arzuya göre muz dilimleri ile süsleyin. Soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

    Muzlu Kolay Pasta Tarifinin Servis Önerisi

    Cam bir fırın kabına bisküvi ve krema katı olarak kat kat hazırlayabileceğiniz pastayı, soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar