Muzlu Kolay Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adetkakaolu bisküvi
- 2 adetmuz
- 1,5 su bardağısoğuk süt
- 2 yemek kaşığıtoz şeker
- 2 yemek kaşığımısır nişastası
- 1 yemek kaşığıun
- 2 adetyumurta sarısı
Beyaz kreması için:
- 100 gramince çekilmiş ceviz içi
Üzeri için:
Muzlu Kolay Pasta Tarifinin Püf Noktası
Krema
çok yoğun olmamalı ve sonradan koyulaşmaya devam edeceği için kaynama
noktasına geldiğinde ocaktan alınmalıdır. Alternatif olarak; ocaktan
aldığınız kremayı mikser yardımıyla çırparak, bir parça tereyağı
ekleyebilirsiniz.
Muzlu Kolay Pasta Tarifinin Pişirme Önerisi
Hazırladığınız kremaya vanilya özütü ya da aroması ekleyebilirsiniz.
Muzlu Kolay Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pastanın kreması için; yumurta sarıları, toz şeker ve sütü küçük bir sos tenceresine alın.
- Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız krema harcına elenmiş un ve mısır nişastasını katın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız krema harcını ocağa alın.
- Aralarda sürekli karıştırarak, kısık ateşte hafif bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldığınız kremayı, mikser yardımıyla çırpıp, hızlıca soğutun.
- İnce ince dilimlediğiniz muzları ortadan ikiye kesin. Porsiyonlar halinde hazırlayacağınız pasta için bir adet kakaolu bisküviyi servis tabağına alın.
- Üzerine bir yemek kaşığı kadar krema sürün. Aldığı kadar muz dilimini yerleştirdikten sonra üzerine bir kat bisküvi kapatın. Bir kat bisküvi bir kat krema olmak üzere dört katlı pastaları bu şekilde hazırlayın.
- Kalan krema ile üzerini
kapladığınız bisküvili muzlu pastaların üzerine ince çekilmiş ceviz içi
serpin. Arzuya göre muz dilimleri ile süsleyin. Soğuttuktan sonra
sevdiklerinizle paylaşın.
Muzlu Kolay Pasta Tarifinin Servis Önerisi
Cam bir fırın kabına bisküvi ve krema katı olarak kat kat hazırlayabileceğiniz pastayı, soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder