Muzlu Çatlak Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Arası için:
1 su bardağı krema
1 adet muz
Kek malzemeleri için:
150 gramtereyağı
150 gramtoz şeker
170 gramun
1/2 paketkabartma tozu
1/2 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıtarçın
1 paketvanilin
5 adetyumurta sarısı
1/2 su bardağısüt
Mereng için:
5 adetyumurta beyazı
1 su bardağıtoz şeker
Muzlu Çatlak Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek
için oda sıcaklığındaki tereyağı şeker ile krema kıvamına gelene kadar
çırpın. Kuru malzemeleri de karışıma ekleyip çırpmaya devam edin. Son
olarak yumurta sarıları ve sütü de ekleyip karıştırın.
- Büyük bir kalıbı yağlayın ve içine yağlı kağıt serin.Kek karışımını tabana eşit bir şekilde yayın.
- Yumurta
beyazlarını çırparak köpürtün bu esnada azar azar şeker ekleyin ve
şeker eriyene kadar çırpın. Bu karışımı da kek karışımının üstüne yayın.
- 180
derecede ısıtılmış fırında tatlıyı 15 dakika pişirin ve çıkartıp üstüne
hindistan cevizi serpin ve tekrar fırınlayın. Yaklaşık 15-20 dakika
daha pişirin tatlı kızardıktan sonra ılınması için tezgaha alın.
- Tatlıyı soğuduktan sonra ikiye bölün. Kremayı çırpıp köpürtün ve bir katmanın üzerine koyun.
- Muzları
dilimleyip kremanın üzerine ekleyin ve kalan yarıyı da kapak gibi
üzerine koyun. Dilerseniz hemen dilerseniz de bir saat kadar dolapta
bekletip dilimleyerek tatlıyı servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder