Muhammara Tarifi İçin Malzemeler
- 6 dilimbayat ekmek içi
- 1,5 su bardağıceviz içi (iri çekilmiş)
- 5 yemek kaşığıacı biber salçası
- 5 yemek kaşığıdomates salçası
- 1/2 çay bardağıtaze sıkılmış limon suyu
- 3 yemek kaşığısu
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 3 dişsarımsak
- 2 çay kaşığıtuz
- 2 çay kaşığıkırmızı pul biber
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1/2 çay kaşığıkişniş
Muhammara Tarifinin Püf Noktası
Muhammaranın
daha lezzetli olması için cevizleri mutfak robotu yerine havanda
döverek küçültebilir, çıkan yağı da sos yapımında
kullanabilirsiniz.Bayat ekmek içi yerine galeta unu da
kullanabilirsiniz.
Muhammara Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bayat ekmek içlerini kenar kısımlarını kullanmadan bir kaba çıkartın. Mümkünse küçük parçalar halinde ufalayın.
- Ekmek içlerini limon suyu ve su ile ısladıktan sonra hafif bir şekilde ovun.
- Ceviz içini mutfak robotunda iri parçalar halinde kalacak şekilde çekin. Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün.
- Limon suyu ve su ile ıslattığınız bayat ekmek içlerini; iri parçalar halinde çektiğiniz ceviz içi, acı biber salçası, domates salçası, tuzla dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, kırmızı pul biber, kimyon ve kişniş ile karıştırın.
- Macun kıvamına gelen kahvaltılık sosu, kızarmış ekmek dilimleri üzerinde servis edin. Ağzı kapalı bir kavanozda, buzdolabında muhafaza ettiğiniz sosu sevdiklerinizle paylaşın.
Muhammara Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine
nar ekşisi ve ekstra zeytinyağı gezdirdiğiniz muhammarayı, maydanoz
yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz.Yapılışı yöreden yöreye göre
değişen muhammara karışımına küçük parçalara ayırdığınız yarım yağlı
beyaz peynir ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder