4 damlalimon suyu
Muhallebili Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir
tencerenin içerisine su ve şekeri koyun. Şeker eriyene kadar
karıştırın. Kaynamaya yakın limon suyu ilave edip ocaktan alın.
Şerbetiniz hazır!Şerbet henüz sıcakken içerisine hazır şekerpareleri koyun ve şerbetini çektirin. Şerbetini çekince şerbetin içerisinden alınTereyağı hariç muhallebi için gereken tüm malzemeleri bir tencere aktarın.Karıştırarak pişirmeye başlayın. Pişince ocaktan alıp içerisine tereyağını koyup güzelce çırpın.Şekerparenizi silikon mini kalıplara ya da ıslatılmış kahve fincanların
tabanına koyun. Üzerine muhallebi ekleyin. Buzdolabında soğutun.Ardından kalıptan çıkarın. İsteğe bağlı Antep fıstığı serpin ve servis edin. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder