Muhallebili Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağısüt
- 1/2 su bardağışeker
- 1/2 su bardağıun
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 paketvanilya
Muhallebisi için:
- 1 kilogramkokulu üzüm
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1 yemek kaşığımısır nişastası
- 4 su bardağımısır unu
- 6,5 su bardağısu
Pepeçura için:
Muhallebili Pepeçura Tarifinin Püf Noktası
Kokulu üzümleriniz fazla olgunlaşmışsa şeker oranına azaltabilirsiniz. Dilerseniz sade olarak da misafirlerinize sunabilirsiniz.
Muhallebili Pepeçura Tarifi Nasıl Yapılır?
- Üzümleri güzelce yıkadıktan sonra süzdürerek derin bir tencereye alın. Üzerine suyu ilave edip orta ateşte pişirmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra şekeri koyun. Üzümler yumuşayıp kabuklarından ayrılana kadar pişirip ocağı kapattın.
- Üzümleri suyuyla birlikte ince bir süzgeçten geçirin, üzerinde kalan taneleri kaşıkla iyice bastırarak mümkün olduğu kadar suyun çıkmasını sağlayın.
- Mısır unu ve mısır nişastasını derin bir tencereye alıp karıştırın. Üzümlü suyu tenceredeki kuru karışımı eklerken bir yandan karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirip ocağı kapattın. Dinlenmeye bırakın.
- Muhallebi için şekeri ve unu bir tencerede karıştıralım.Sonrasında sütü de ilave edip pişirelim pişmesine yakın vanilya ve tereyağını da ekleyip muhallebi ocaktan alalım. Ara ara karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Servis edeceğimiz bardakları alıp önce muhallebiyi, sonrasında üzerine hazırladığımız pepeçurayı ekleyelim. sunumunu gerçekleştirelim. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder