MUHALLEBİLİ PEPEÇURA TARİFİ

Muhallebili Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler

    Muhallebisi için:

  • 2,5 su bardağısüt
  • 1/2 su bardağışeker
  • 1/2 su bardağıun
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 paketvanilya

    Pepeçura için:

  • 1 kilogramkokulu üzüm
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1 yemek kaşığımısır nişastası
  • 4 su bardağımısır unu
  • 6,5 su bardağısu

Muhallebili Pepeçura Tarifinin Püf Noktası

Kokulu üzümleriniz fazla olgunlaşmışsa şeker oranına azaltabilirsiniz. Dilerseniz sade olarak da misafirlerinize sunabilirsiniz.

Muhallebili Pepeçura Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Üzümleri güzelce yıkadıktan sonra süzdürerek derin bir tencereye alın. Üzerine suyu ilave edip orta ateşte pişirmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra şekeri koyun. Üzümler yumuşayıp kabuklarından ayrılana kadar pişirip ocağı kapattın.
  2. Üzümleri suyuyla birlikte ince bir süzgeçten geçirin, üzerinde kalan taneleri kaşıkla iyice bastırarak mümkün olduğu kadar suyun çıkmasını sağlayın.
  3. Mısır unu ve mısır nişastasını derin bir tencereye alıp karıştırın. Üzümlü suyu tenceredeki kuru karışımı eklerken bir yandan karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirip ocağı kapattın. Dinlenmeye bırakın.
  4. Muhallebi için şekeri ve unu bir tencerede karıştıralım.Sonrasında sütü de ilave edip pişirelim pişmesine yakın vanilya ve tereyağını da ekleyip muhallebi ocaktan alalım. Ara ara karıştırıp soğumaya bırakalım.
  5. Servis edeceğimiz bardakları alıp önce muhallebiyi, sonrasında üzerine hazırladığımız pepeçurayı ekleyelim. sunumunu gerçekleştirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar