MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI TARİFİ

https://yemek.com/tarif/muhallebili-incir-tatlisi | Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    Keki için:

  • 3 adetyumurta
  • 7-8 adetkuru incir
  • 1 su bardağıiri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağıun
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığıtoz tarçın
  • 1 su bardağıtoz şeker

    Muhallebisi için:

  • 5 yemek kaşığıtoz şeker
  • 1 litresüt
  • 2 yemek kaşığıun
  • 2 yemek kaşığınişasta
  • 1,5 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 paketkrem şanti

    Şerbeti için:

  • 1 yemek kaşığıhazır toz kahve
  • 1/2 su bardağıtoz şeker
  • 1 su bardağıılık su

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Fırında kek pişireceğiniz zaman, pişirme kabının sadece zeminini yağlayın ya da pişirme kağıdı yayın. Yanlarını asla yağlamayın. Bu şekilde pişerken kenarlara tutanabilen kekiniz daha güzel kabaracaktır. Aksi takdirde yağlı zemine tutunamaz ve yeterince kabaramaz.

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuru incirleri bir kasenin içinde ılık suda yaklaşık 10 dakika bekletin. İncirler yumuşadıktan sonra sudan çıkartın ve minik minik doğrayın.
  2. Bir çırpma kabında toz şeker ve yumurtaları köpük köpük olana dek çırpın. Üzerine un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
  3. Doğranmış kuru incirleri, cevizleri ve tarçını da ilave edip güzelce karıştırın.
  4. Keki, zeminine pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın kabına alın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  5. Bu sürenin sonunda bir çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiyse fırından alın ve soğumaya bırakın.
  6. Kek fırında pişerken siz de muhallebisini hazırlayın. Muhallebi için gereken toz krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın.
  7. Ocağın altını açın ve koyulaşana dek pişirin. Pişip fokur fokur kaynamaya başlayınca 3 dakika daha karıştırın ve ateşten alın.
  8. İçine hemen toz krem şantiyi ilave edip, güzelce karıştırın. Muhallebi hazır.
  9. Şeker, kahve ve ılık suyu karıştırarak (pişirmeden) hazırladığınız şerbeti, fırından çıkarttığınız kekin üzerinde gezdirin.Kek ılık olursa şerbeti daha güzel emecektir.
  10. Şerbetle ıslattığınız kekin üzerine muhallebiyi sıcak olarak dökün ve güzelce yayın. Kendi halinde soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra bir süre de buzdolabında dinlendirip, daha sonra servis edin.
  11. Servis ederken toz tarçın ve çekilmiş cevizle süsleyebilirsiniz.

Yorumlar