Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağısüt
- 1 su bardağıtoz şeker
- 3 yemek kaşığıbuğday nişastası(elenmiş)
- 1 paketvanilya
- 1/2 çay bardağıun(elenmiş)
- 1 tatlı kaşığıtereyağı
- 1 adetmuz
- 1 yemek kaşığıtoz antep fıstığı
Servisi için:
Muhallebi Tarifinin Pişirme Önerisi
Temel
olarak hazırladığınız muhallebiyi vanilya özütü ya da küçük bir parça
damla sakızı katarak aromalı hale getirebilir, renk ve kıvam vermesi
için 1 adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.
Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın ve ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam alan muhallebinin altını kapatın. Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın.
- Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun.
- Antep fıstığıyla süsleyip tatlandırdığınız muhallebileri soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder