MUHALLEBİ TARİFİ


Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağısüt
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 3 yemek kaşığıbuğday nişastası(elenmiş)
  • 1 paketvanilya
  • 1/2 çay bardağıun(elenmiş)
  • 1 tatlı kaşığıtereyağı

    Servisi için:

  • 1 adetmuz
  • 1 yemek kaşığıtoz antep fıstığı

Muhallebi Tarifinin Pişirme Önerisi

Temel olarak hazırladığınız muhallebiyi vanilya özütü ya da küçük bir parça damla sakızı katarak aromalı hale getirebilir, renk ve kıvam vermesi için 1 adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.

Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın ve ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  2. Kıvam alan muhallebinin altını kapatın. Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın.
  3. Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun.
  4. Antep fıstığıyla süsleyip tatlandırdığınız muhallebileri soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar