- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Mor Lahana Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetmor lahana
- 1 çay bardağızeytinyağı
- 10 yemek kaşığıyoğurt
- 6 yemek kaşığımayonez
- 4 dişsarımsak
- 1 avuçceviz içi
- 7 yapraktaze nane
- 1 tatlı kaşığıtuz
Mor Lahana Mezesi Tarifinin Püf Noktası
Daha yoğun bir lezzet için süzme yoğurt kullanabilirsiniz. Damak zevkinize göre, mayonez eklemeyebilirsiniz.
Mor Lahana Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanayı güzelce yıkayın ve dış yapraklarını atın.
- Mümkün olduğunca ince ince doğrayın ve zeytinyağı koyduğunuz bir tavaya alın.
- Tuzunu da ilave edin ve lahanalar yumuşayana dek, yaklaşık 10 dakika boyunca karıştırarak kavurun.
- Lahanalar kavrulduktan sonra derince bir kaba alın. Üstüne yoğurt ve mayonezi ilave ettikten sonra sarımsakları rendeleyin ve güzelce karıştırın.
- Bir servis tabağına alın. Üstünü ceviz ve taze nane yapraklarıyla süsleyip, servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder