MOR LAHANA MEZE SALATASI TARİFİ

Mor Lahana Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adetmor lahana
  • 1 çay bardağızeytinyağı
  • 10 yemek kaşığıyoğurt
  • 6 yemek kaşığımayonez
  • 4 dişsarımsak
  • 1 avuçceviz içi
  • 7 yapraktaze nane
  • 1 tatlı kaşığıtuz

Mor Lahana Mezesi Tarifinin Püf Noktası

Daha yoğun bir lezzet için süzme yoğurt kullanabilirsiniz. Damak zevkinize göre, mayonez eklemeyebilirsiniz.

Mor Lahana Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lahanayı güzelce yıkayın ve dış yapraklarını atın.
  2. Mümkün olduğunca ince ince doğrayın ve zeytinyağı koyduğunuz bir tavaya alın.
  3. Tuzunu da ilave edin ve lahanalar yumuşayana dek, yaklaşık 10 dakika boyunca karıştırarak kavurun.
  4. Lahanalar kavrulduktan sonra derince bir kaba alın. Üstüne yoğurt ve mayonezi ilave ettikten sonra sarımsakları rendeleyin ve güzelce karıştırın.
  5. Bir servis tabağına alın. Üstünü ceviz ve taze nane yapraklarıyla süsleyip, servis edin.

Yorumlar