Minik Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetyumurta
- 1 çay bardağısıvı yağ
- 125 grammargarin(oda sıcaklığında)
- 3 çorba kaşığısirke (arzuya göre)
- 1 çorba kaşığıtoz şeker
- 1 çay kaşığıtuz
- 2.5 su bardağıun
- 1 paketkabartma tozu
- 1 küçük kaseçörek otu
Minik Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un dışındaki tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu yavaşça ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Elde ettiğimiz hamuru ceviz büyüklüğünden daha ufak olacak şekilde yuvarlayıp şekil veriyoruz.
- Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz, çörek otu serpiyoruz ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder