Minestrone Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetbüyük boy kuru soğan
- 2 dişsarımsak
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 adetorta boy kabak
- 1 adetorta boy havuç
- 1 adetorta boy patates
- 3 dalkereviz sapı
- 5 adettaze fasulye ya da bakla (arzuya göre)
- 100 gramkarnabahar
- 1 dalpırasa
- 4 daltaze fesleğen
- 5 su bardağısıcak tavuk suyu
- 1/2 su bardağımeksika fasulyesi (arzuya göre kuru fasulye, önced
- 1 su bardağıboncuk makarna
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 su bardağıiri rendelenmiş parmesan peyniri
Servisi için:
Minestrone Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Tamamı kavrulacak olan sebzeleri, bir tık önce de olsa sertlik ve pişme derecelerine göre eklemeye özen gösterin.
Minestrone Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi
İtalya'da
bölgelere göre yapımı değişen çorba tarifine makarna yerine iri bulgur
ya da pirinç de ekleyebilirsiniz.Arzuya göre domates salçası yerine
mevsiminde sulu domatesleri çorba yapımında kullanabilirsiniz.Karışık
bir sebze çorbası olduğu için çorbaya ıspanak, brokoli, renkli biberler,
mısır, pazı gibi sebzeleri katabilirsiniz.
Minestrone Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Malzemeler çok fazla ve karışık gözükse de yapılacak işlemler basit. Kuru soğanı kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Kabuğunu soyduktan sonra bıçağın tersiyle ezdiğiniz sarımsakları incecik kıyın.
- Kabuğunu soyduğunuz patatesi iri küpler halinde doğrayın. Uç kısımlarını aldıktan sonra arzuya göre kabuğunu soyduğunuz ya da üzerini kazıdığınız kabak ve havucu patateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.
- Bol suda yıkadığınız kereviz sapları ve pırasayı incecik kıyın. Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Kılçıklarını temizlediğiniz taze fasulye ya da baklaları iri parçalar halinde kesin. Fesleğen yapraklarını ayıklayın.
- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin.
- Sarımsakları ekleyip karıştırdıktan sonra domates salçasını ekleyin. Kısa bir süre kavurun.
- Pişme derecelerini göz önünde bulundurarak aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış havuç, karnabahar, suda bekletilmiş Meksika fasulyesi, kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasayı tencereye alın.
- Sebzelerin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak tavuk suyu ilave edip çorba karışımını 15-20 dakika kadar pişirin.
- Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber katıp çeşnilendirin. İncecik kıyılmış fesleğen yaprakları ve makarna ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika kadar pişirin.
- Makarnaları şişen ve fasulyeleri yumuşayan bol malzemeli sebze çorbasını arzuya göre rendelenmiş parmesan peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder