Milföylü Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adettavuk baget
- 4 adetmilföy hamuru
- 1 tatlı kaşığıkekik
- 2 çay kaşığıkimyon
- 2 çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 adetyumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığısusam
Üzeri için:
Milföylü Tavuk Sarma Tarifinin Püf Noktası
Milföyler
fırında çok çabuk piştiği için, tavukları milföye sarmadan önce iyice
haşlamanız çok önemli. Damak tadınıza göre acı kırmızı biber de
kullanabilirsiniz. Tavukları haşladığınız suyu atmayıp, pilav yaparken
kullanabilirsiniz.
Milföylü Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk bagetleri yıkayıp bir tencereye alın ve üstlerine geçecek kadar su ilave edin, iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde haşlayın.
- Tavuklar haşlandıktan sonra, baharatları bir kasede karıştırın ve baharat karışımını tavukların üstüne güzelce serpiştirin.
- Milföyleri alın ve baharatladığınız tavukların etrafına, hiç boşluk kalmayacak şekilde güzelce sarın.
- Tavukların uç kısımlarını da aluminyum folyoyla kaplayın ki fırında pişerken yanmasınlar.
- Milföyle kapladığınız tavukların üstüne yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra aluminyum folyoları çıkartın.
- Yanında mevsim salatası ile sıcak sıcak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder